Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Ağustos 2016 - 15:18 Yorum: 0

Durasıllı Atık Su Arıtma Tesisi faaliyette

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Salihli'de bulunan ve çalıştırılmayan Durasıllı Atıksu...

Durasıllı Atık Su Arıtma Tesisi faaliyette

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Salihli'de bulunan ve çalıştırılmayan Durasıllı Atıksu Arıtma Tesisi'ni vatandaşların hizmetine kazandırdı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde atıl durumda bulunan atıksu arıtma tesislerini çalışır duruma getirdi. Salihli'deki Durasıllı Atıksu Arıtma Tesisi de MASKİ ile birlikte faaliyete alındı. Ekipler neredeyse tesisin her noktasında bakım-onarım çalışması gerçekleştirildi. Tesisin çalışması ile birlikte Durasıllı'da ortaya çıkan evsel nitelikli atıksular doğaya temizlenerek salınmaya başlandı. Şu an 6 bin 500 nüfusa hitap eden tesis, günde 650 metreküplük evsel atığı temizliyor. 2025 yılında revizesi yapılacak tesis 10 bin kişilik eşdeğer nüfusa hitap edecek ve bin metreküp su arıtılacak.

Tesisin işler duruma gelmesini sağlayan çalışmalar

Çamur susuzlaştırma ünitesi tesis yapılırken kurulmamış olan Durasıllı'da dekantör kurulumu gerçekleştirilerek aktif hale getirildi. Elektriksel problemleri bulunan tesisin trafosunun bakımları da yapıldı. Tesise güvenlik kamerası sistemi kuruldu. Ayrıca gaz algılama sistemi kurularak tesiste güvenlik önlemleri en üst seviyeye çekildi. Tesisin su basmış bölümleri de temizlenerek bulunan aksamlar yenilendi.

Gelecek nesillere daha temiz bir Manisa bırakmak için

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Gediz Nehri'nin temizlenmesi ve özlemi duyulan temiz günlerine kavuşması için çalıştıklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, "Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuştuktan sonra Atıksu Arıtma Dairesi ile birlikte çalıştırılmayan ve bakımsız tesisleri faaliyete almak için durmadan çalıştık. Gediz'i eski günlerine kavuşturacağımızın sözünü vermiştik. Bunun içinde ilçe belediyelerinden devraldığımız tesisleri aktif hale getirdik. Durasıllı'da bulunan tesisimiz de bunlardan biri. Tesisi ekiplerimiz yapmış olduğu çalışmalar sonucu kullanılabilir hale getirdi. Atıl durumdaki tesis bugün Salihli'de hizmet veren ikinci tesis. Salihli'nin evsel nitelikli atıksularını iki tesiste arıtıp, doğaya salıyoruz. Hemşehrilerimiz yapmış olduğumuz çalışmalarla daha temiz bir çevrede yaşayacak. Aynı zamanda geleceğimizin sahibi evlatlarımıza da temiz bir Manisa miras bırakmış olacağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber