Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Ağustos 2015 - 16:46 Yorum: 0

Duyarlı protestocular bu duyarsızlık niye?

Fazla tarihin derinliğine inmeden Malatya’da son yıllarda neleri protesto ettik hafızlarımızı yoklayalım;

Duyarlı protestocular bu duyarsızlık niye?

Fazla tarihin derinliğine inmeden Malatya’da son yıllarda neleri protesto ettik hafızlarımızı yoklayalım;

-İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Birdal'a silahlı saldırıda bulunulması, Malatya'da yapılan bir eylemle protesto edildi. 

-Malatya'da Alperen Ocakları üyelerinden Oluşan grup, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etmek amacıyla Soykan Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

-İstanbul’da öldürülen Malatyalı Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink ve pankartlarda “Hepimiz Ermeniyiz” sloganı ile.

-Malatya’da bazı sivil toplum kuruluşları, Kürecik’te kurulması planlanan NATO Radar Sistemi’ni, düzenlenen mitingle protesto etti.

-Malatya'da adliyesi önünde toplanan vatandaşlar, özgür medyaya yapılan polis baskınını protesto etti. 

-Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam, Malatya'da sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri tarafından protesto edildi.

-Engelliler sokaklarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, özel kurumlarda yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için sessiz protesto gerçekleştirdiler.

-Akil İnsanlar Heyeti adıyla oluşturulan, AK Parti’nin açılım sürecine destek verecek kişilerin bölge çalışmaları başladı. Tepki ise gecikmedi. Malatya’da biraraya gelen binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla heyetin çalışmalarını protesto ettiler. 

-Malatya'da Başörtüsü Yasağı Protesto Edildi. Malatya Ensar Der, Tesettürün Müslümanların dokunulmazlarından olduğunu vurgulayarak, binlerce insanı katleden Saddam ve Esed gibi zalimlerin dahi hicaba el uzatamadıklarına dikkat çekti.

-Malatya’da STK'lar Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

-Cizre'de 2 gencin öldürülmesi olayı Malatya'da protesto edildi.

-Malatya Eğitim-Bir-Sen 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ni protesto etti.  Atatürk Kız Anadolu Lisesi önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi üyeleri, "Kılık Kıyafet Yönetmeliği"ni protesto ederek, kravatlarını çıkardı.

-Aleviler Malatya'daki linç girişimini protesto etti.

-Malatya’da Ortak Değerler Platformu'nun organize ettiği protesto eyleminde, Mısır'ın askeri darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezası kınandı.

-IŞID Terör örgütünün Kobani'ye yönelik saldırıları Malatya'da bir grup tarafından protesto edildi.

-Malatya Demokratik Kadın Platformu tarafında Merkez Postanesi önünde yapılan eylemde kadın cinayetleri protesto edildi.

Yukarıda vermiş olduğum protesto örneklerinin bir çoğunda da siyasi rant sağlamak amacı ile milletvekilleri, siyasi parti il başkanları ön saflarda yer almışlardı. Örnekler yapılan protestoların 10/1’i…

Şimdi soruyorum,

Son 50 günde terör saldırılarında 60’a yakın güvenlik görevlisi şehit düştü (!)

Nerede bu her akımın kendine göre rant oluşturduğu protestocu guruplar?

Neden meydanlarda değil?

Neden telin edici açıklamalar yayınlanmıyor?

Niye gıyabi cenaze namazları kılınmıyor?

Hemen her biri bir siyasi partinin veya örgütün arka bahçesi olan sivil toplum kuruluşlarını anlıyorum, peki her bir üyesi “şehit yakını” olan Şehitlerin adına kurulmuş olan sivil toplum örgütleri neden kafasını kuma gömdü?

PKK denen it sürüsünün kan kustuğu yurdumuzda, katliamlara neden sessiz kalınıyor anlamış değilim.

Son günlerde şehit cenazelerinde şehit yakınları seslerini biraz yükseltir gibi oldu, siyasetçiler yuhalanıyor, vatandaşlar terörün bitmesini haykırıyor, sivil toplum örgütleri hanım hatun oturuyor. Otursunlar bakalım.

İmparatoru olmayan korku imparatorluğu oluştu(!) inkar etmeyelim.

Bizlerin huzuru, ülkenin birlik bütünlüğü için canlarını feda eden Şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan Rahmet Ailelerine Başsağlığı diliyorum.

Murat Çelik

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber