Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ekim 2016 - 15:58 Yorum: 0

EBED konfederasyonlaşıyor

Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği (EBED) 4'üncü olağan üstü kongresinde yönetim kurulu güven tazelerken, denetim kurulu...

EBED konfederasyonlaşıyor

Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği (EBED) 4'üncü olağan üstü kongresinde yönetim kurulu güven tazelerken, denetim kurulu değişti, federasyon ve konfederasyon olabilmek için tüzük değişikliği yapıldı.

Tüm Engelliler Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç'ın divan başkanı, katip üyeliklere Sündüz Göktepe ve Melek Ayka seçildi EBED 4. olağanüstü kongresinde yönetim kurulu güven tazeledi, denetim kurulu değişikliği yapıldı.

Konfederasyon ve federasyon kurmak veya kurulu olanlara üye olmak için yönetim kuruluna yetki verildi. Kongreye katılan Edirne İşitme Engelliler Derneği sahip oldukları malları EBED'e bağışlayıp, kendilerini fes ederek, derneğe üye olacaklarını belirtti.

EBED Genel Başkan Nedim Kılıç, "Engellinin engelsizden farklı olmadığını, toplum içinde herkesle eşit olduğunu hissetmesini istiyoruz. Konfederasyonumuzun hedefleri bunlardır. Biz istiyoruz ki engelli birey kendi işyerini, atölyesini açabilsin, iş adamı olabilsin, eğitimini alabilsin. Bizim savaşımız bunlar için. Engellinin üretebilmesini istiyoruz. Anadolu'da bir tabir vardır, elden gelen öğün olmaz, olursa vaktinde bulunmaz. Onun için o elden gelen öğünü bizim pişirebilmemiz, üretebilmemiz gerekir. EBED'in bu yönde faaliyet gösterdiği hususunda gerek basın gerekse kamuoyu aracılığı ile bilgi sahibiyiz. Kendilerini her konuda destekliyoruz" dedi.

EBED üyesi Sosyal Gelişim Uzmanı Melek Akya yönetim kurulunda görev aldı. Melek Akya kendisinin de özel gereksinimli bir kızı olduğu için engelli bireylerin sorunların teorikte ve pratikte iyi bildiğini belirtti. Akya, "Ekonomik, sosyal ve kültürel yönden sıkıntı içinde bulunan kişi, grup ve topluluklara sorunlarını tanıyıp çözümlemelerinde sahip oldukları olanakları kullanma ve çevredeki olanakları araştırma ve yararlanma konusunda yardımcı olmak için eğitim aldım. Bilgi ve tecrübelerimi EBED çatısı altında paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber