Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

"Tır parkından belediyenin de katkı alması gerekiyor"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

EDİRNE (AA) -  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz günlerde temeli atılan Kapıkule Tır Parkı'ndan belediyenin de katkı alması gerektiğini söyledi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır Kapıkule’nin kente katkısı olmadığının konuşulduğunu anımsattı.

Gümrük ve Ticaret İşletmelerinin yasalarından doğan hakkını kullanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığından imar planı yaptırdığını aktaran Gürkan, şöyle konuştu:

"Tır parkından belediyenin de katkı alması gerekiyor. Yaptığımız çeşitli görüşmelerle Edirne’deki UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Selimiye Camisi'nin ihtiyaçlarının giderilmesi ve yine Selimiye Camisi'nin, Mimarı Koca Sinan’ın eserlerinin yaşatılması için kurulan Selimiye ve Sinan Vakfı’na Gümrük ve Ticaret İşletmeleri yıllık karından yüzde 2’lik pay aktaracaklar. Bu da yaklaşık 3 milyon lira."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber