Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 16:08 Yorum: 0

Edirne Belediyesi emekli öğretmenleri bir kez daha unutmadı

Edirne Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yemek davetinde, emekli öğretmenler bir araya geldi.

Edirne Belediyesi emekli öğretmenleri bir kez daha unutmadı

Edirne Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yemek davetinde, emekli öğretmenler bir araya geldi.

Edirne'de bir restoranda Öğretmenler Günü dolayısıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen yemeğe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve belediye başkan yardımcıları ile Emekli Öğretmenler Derneği üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yemek öncesi yaptığı konuşmada, başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Gürkan, "Atatürk diyor ya, "Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller ister." Cumhuriyet'in öğretmenleri 93 yıldır, 29 Ekim 1923'ten bu yana ulu önderimizin, başöğretmenimizin gösterdiği bu hedefte durmadan, yorulmadan, yılmadan mücadele ettiler, etmeye devam ediyorlar" dedi.

Gürkan, 93 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük sorumluluk sahibi olan vizyonların başında kutsal öğretmenlik mesleğinin de geldiğine değinerek, "Tabi ki Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemize koyduğu vizyon, ülkemiz için koyduğu aydınlanma hedefi bugünden yarına yarından öbür güne hemen başarılacak, bitirilecek bir hedef değil. Çünkü bu hedef günün değişen koşullarıyla, anlayışıyla her gün ama her gün durmaksızın, yorulmaksızın tekrarlamamız ve her gün o hedefe ulaşmak için tekrar tekrar o sabahın aydınlığını, o büyük adamın aydınlanma devrimini yaşatma mücadelemizdir" ifadelerini kullandı.

Edirne Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Şeref Balkan ise Edirne Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Öğretmenler Günü yemek daveti için başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere tüm Edirne Belediyesi ailesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yemek davetine katılan emekli öğretmenler, bir grup tarafından seslendirilen marşlar ve türküler eşliğinde doyasıya eğlendi. Öğretmenlere, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından çiçek hediye edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber