Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 18:03 Yorum: 0

Edirne Valisi Şahin:

"İşgalle birlikte Sarayiçi mevkisinde esir tutulan binlerce vatan evladı günlerce ağaç kabuklarını yiyerek hayatta kalma mücadelesi vermiş"

Edirne Valisi Şahin:

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Balkan Savaşları'naki işgalle birlikte Sarayiçi mevkisinde esir tutulan binlerce vatan evladı günlerce ağaç kabuklarını yiyerek hayatta kalma mücadelesi verdiğini bildirdi.

Şahin, Balkan Savaşları'nın 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Edirneliler'in 20. yüzyılın başlarında tarihin en acı ve en zor günlerini yaşadığını belirtti.

İstanbul'un fethi ve Balkanların yurt edinilmesi gibi birçok parlak zaferi bağrında barındıran, sultanların şehri, şehirlerin sultanı Edirne'nin acı günler yaşadığını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Balkan devletlerinin Osmanlı Devleti'ne karşı giriştiği Balkan Savaşı'nda Edirne yüz elli beş gün Şükrü Paşa'nın kumandasında kahramanca savunulmasına karşın, 26 Mart 1913' de teslim olmak zorunda kalmıştır. İşgalle birlikte Sarayiçi mevkisinde esir tutulan binlerce vatan evladı günlerce ağaç kabuklarını yiyerek hayatta kalma mücadelesi vermiş, açlık ve salgın hastalık nedeniyle şehit düşmüştür. Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış serhat şehri Edirnemiz ve bu topraklar uğruna canlarını feda eden üstün hayatın sahipleri, bizlerin solmayan gülleri şehitlerimizi, 26 Mart Balkan Şehitleri Anma günü münasebetiyle şükran ve rahmetle anıyorum. Vatan size minnettardır, ruhlarınız şad olsun."

 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber