Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

Edirne'deki nehir taşkınları

Vali Şahin: "Edirne'de bir süre önce meydana gelen nehir taşkınlarının ardından devletten 5 milyon lira yardım geldi. 3 milyon lira daha gelecek"

Edirne'deki nehir taşkınları

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bir süre önce meydana gelen nehir taşkınlarının yaralarının sarılması için kente 3 milyon lira daha gönderileceğini söyledi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'nin taşkınlar sırasında büyük bir sel felaketi yaşadığını belirtti. 

Taşkınlar sırasında neredeyse hiç uyumadığını anımsatarak, güzel tedbirlerle felaketin kimsenin burnu kanamadan atlatıldığını aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Tabii devlet de ona göre sağ olsun yardım ediyor. Edirne'de bir süre önce meydana gelen nehir taşkınlarının ardından 5 milyon lira yardım geldi. 3 milyon lira daha gelecek. Gönderilen 5 milyonun 4 milyon lirasını dağıttık. Belediyeye de verdik. Belediye şimdi Karaağaç yolunu 1 metre yükselterek gayet güzel şekilde yapacak. Artık küçük sellerde o yol bozulmayacak."

Şahin, Karaağaç'a yapılan alternatif köprünün 29 Ekim'de tamamlanacağını ifade etti. Köprünün yapımı konusunda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da büyük katkısı olduğunu dile getiren Şahin, şunları anlattı:

"Köprü, 80 milyon liralık yatırımla yapılacak. 2 kilometre civarında bir köprü. Gerçekten büyük. Yunanistan'da para darlığı var. Yunanistan Konsolosluğu'nda çalışan 350 - 400 dolar alan tercümanın görevine son verdiler. Allah'a şükretmemiz lazım. Bizim durumumuz son derece iyi. Bakın 350 dolara kadar düştüler yani. Oradaki görevli Türk'ün görevine son veriyorlar. 'Sabredin işte başka yerden tedarik edin' diye 350 lira tasarrufa geçmek için. Bakın biz ne yapıyoruz, 2 kilometre uzunluğunda köprüler yapıyoruz Edirne gibi yerde. Sıralamaya girse Türkiye’de beşinci, altıncıdır."

Şahin, Karaağaç Mahallesi'nin taşkınlardan zarar görmemesi için yapılacak kanalın çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber