Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mart 2015 - 10:13 Yorum: 0

Ege Üniversitesindeki gerginlik

MAZLUMDER İzmir Şubesi: "Ne kadar farklı görüşlere sahip olunursa olunsun, her fikrin, hakaret, tehdit ve şiddet çağrısı içermiyorsa serbestçe dillendirilebilmesi gerekir"

Ege Üniversitesindeki gerginlik

İZMİR (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İzmir Şubesince, Ege Üniversitesindeki gerginlikle ilgili, "Ne kadar farklı görüşlere sahip olunursa olunsun, her fikrin, hakaret, tehdit ve şiddet çağrısı içermiyorsa serbestçe dillendirilebilmesi gerekir" görüşü bildirildi.

Derneğin yazılı açıklamasında, Ege Üniversitesinde karşıt fikirli grupların kavgası üzerine üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümüyle sonuçlanan vahim olay yaşandığı hatırlatıldı.

Olayın tarafları ve tanıklarıyla görüşüp raporlama çalışması yapmaya ilişkin çabalarının, ulaşabildikleri görgüye dayalı bilgisi olanların tedirginliği ve kaçınmaları sebebiyle mümkün olamadığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özgür düşüncenin yeşerdiği ve yaşadığı alan olması gereken üniversiteler, karşıt siyasi görüşlere sahip olanların, müsamaha ve tahammül kültürünü içselleştirmesi gereken yerlerdir. Ne kadar farklı görüşlere sahip olunursa olunsun, her fikrin, hakaret, tehdit ve şiddet çağrısı içermiyorsa serbestçe dillendirilebilmesi gerekir. Bir düşünceye, ancak düşünceyle karşı konulabilir. Farklılıklara karşı şiddet uygulamanın medeni dünyada yeri yoktur. Hele bir de fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olması gereken gençlerimizin farklı görüşlere karşı şiddet kullanarak tepki vermesini kabul etmek mümkün değildir."

Açıklamada, Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili iddialara da yer verilerek, sorumluların en kısa zamanda yargı önüne çıkarılıp adil yargılanmaları ve cezalandırılmaları talep edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber