Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Ekim 2016 - 11:58 Yorum: 0

El emeği göz nuru çarşısı, kadınlara fırsatlar sunuyor

Elazığlı kadınların evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerden oluşan çeyizlikler ve hediyelik eşyalar, Elazığ Belediyesi El Emeği Göz Nuru...

El emeği göz nuru çarşısı, kadınlara fırsatlar sunuyor

Elazığlı kadınların evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerden oluşan çeyizlikler ve hediyelik eşyalar, Elazığ Belediyesi El Emeği Göz Nuru Çarşısı'nda ekonomik değer kazanıyor.

Şehir içinden ve şehir dışından gelen ziyaretçilerin uğrak mekanları arasında yer alan El Emeği Göz Nuru Çarşısı, Elazığlı kadınlara ekonomik açıdan güç ve özgüven kazandırmaya devam ediyor. Çarşıya gelen ziyaretçiler dantelden iğne oyasına, örgüden nakış işlerine, takıdan taş işlemeciliğine geniş bir el emeği göz nuru ürün yelpazesiyle karşılaşıyor. Çarşıyı ziyaret ederek, sergilenen ürünleri tek tek inceleyen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ev hanımlarının üç yıldır el emeği göz nuru ürünlerini bu çarşıda satışa sunarak ev ekonomilerine katkı sağladıklarını belirterek, görev süreleri boyunca ev hanımlarına sağlanan bu desteğin sürdürüleceğini söyledi. Ev hanımlarının üretim aşamasında yer alarak, ekonomiye katkı sağlamasının önemine değinen Başkan Yanılmaz, "Biz ev hanımlarımızın üreten ve ürettiğini pazarlayabilen bir konuma gelmesini istiyoruz. Elazığ Belediyesi olarak ev hanımlarımıza yönelik bu yöndeki imkanları artıracağız. El Emeği Göz Nuru Çarşısı'nda satışa sunulan birbirinden özel ve değerli ürünler hem Elazığlılardan hem de şehir dışından gelen konuklardan büyük beğeni topluyor. Tüm hemşehrilerimizi ve Elazığ dışından gelen misafirlerimizi El Emeği Göz Nuru Çarşısı'na davet ediyorum. Buraya geldiklerinde çok kaliteli ürünleri, uygun fiyatla alabilme fırsatı yakalayacaklar" diye konuştu.

Ürettikleri dantel, oya, örgü, nakış, takı, taş işlemeciliği, süs eşyası gibi pek çok el emeği göz nuru ürünün Elazığ Belediyesi tarafından kendilerine ücretsiz olarak tahsis edildiğini ifade eden girişimci Fatma Karataş, "Üç yıldır el emeği göz nuru ürünlerimizi bu çarşıda satışa sunarak, ev ekonomimize katkı sağlıyoruz. Sayın belediye başkanımıza bize sundukları bu imkandan dolayı çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

El emeği göz nuru çarşısı, kadınlara fırsatlar sunuyor

El emeği göz nuru çarşısı, kadınlara fırsatlar sunuyor

El emeği göz nuru çarşısı, kadınlara fırsatlar sunuyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber