Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Kasım 2014 - 13:43 Yorum: 0

Endonezya heyetinden Çakır'a ziyaret

Endonezya Doğu Kalimantan Eyaleti Vali Yardımcısı Muhammed Sabani ile Endonezya Maslahatgüzarı Hanif Salim, beraberlerindeki heyetle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet...

Endonezya heyetinden Çakır'a ziyaret

MALATYA - Endonezya Doğu Kalimantan Eyaleti Vali Yardımcısı Muhammed Sabani ile Endonezya Maslahatgüzarı Hanif Salim, beraberlerindeki heyetle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakır, Endonezyalı heyete Malatya'yla ilgili bilgiler verdi. Çakır, Endonezya ile yapılacak her türlü ticaret anlaşması ve sosyal etkinliğin kardeşlik bağlarını güçlendireceğini belirterek, "Malatya deyince akla gelen ilk şey kayısıdır. İlimiz sınırları içerisinde 7 milyonun üzerinde kayısı ağacı var. 250 binin üzerinde insan geçimini kayısı ile sağlıyor. İki organize sanayi bölgemizin yanı sıra üçüncüsünü kurma konusunda çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor" ifadesini kullandı.

Endonezya’nın 34 eyaletten oluştuğunu aktaran Sabani de Endonezya’nın sıcak bir iklime sahip olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

 "Eyaletimizde kakao üretimi çok üst seviyede yapılmaktadır. Kömür madenciliğinin yanı sıra baharatçılık konusunda da önemli bir merkez. Türkiye’ye İstanbul’da yapılacak bir fuar için geldik. Türkiye ile geçmişe dayanan bir dostluğumuz var. Türkiye'yi seviyoruz. Kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi iki ülkenin de yararınadır. Bundan sonraki süreçte Malatya’ya daha sık gelmeye gayret edeceğiz."

Çakır, Endonezya heyetine kayısı ve kayısı kristali hediye etti. Sabani de Çakır’a yerel kültürlerini yansıtan çeşitli hediyeler takdim etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber