Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 10:23 Yorum: 0

Engelli Gençler Hasdal’da Vatani Görevini Yaptı

Küçükçekmece'de ikamet eden engelli gençler, Hasdal Kışlası'nda 1 günlük temsili askerlik yaptı.

Engelli Gençler Hasdal’da Vatani Görevini Yaptı

Küçükçekmece'de ikamet eden engelli gençler, Hasdal Kışlası'nda 1 günlük temsili askerlik yaptı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesiyle her yıl düzenlenen temsili askerlik törenine 26 belediyeden toplamda 150 engelli genç katıldı. Törene, Küçükçekmece'den 5 asker ve 23 refakatçisi yer aldı.

Etkinlik öncesinde engelli gençlerin asker tıraşları, Küçükçekmece Belediyesi İyilik Merkezi'nde yapıldı. Sonrasında refakatçileri ile birlikte kahvaltıya katılan gençler, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Gönenç ile birlikte kahvaltı yaparak, tören öncesi moral depoladılar.

YEMİN ETTİLER, TERHİS BELGELERİNİ ALDILAR

Sabahın erken saatlerinde aileleri ile birlikte Hasdal Kışlası'na giden engelli gençler, yoklamanın ardından asker kıyafetlerini giydi. Ellerine Türk bayrağı alan gençler, düzen eğitimi yaptı. Komutanlık hakkında bilgi alan engelli gençler ve aileleri, daha sonra yemin törenine geçti. Ellerini Türk bayrağı ve silahların üzerine koyan gençler, hep bir ağızdan yemin etti.

Engelli gençler akşam saatlerinde komutanlarının elinden terhis belgelerini aldılar. Törende ailelerin heyecanlı olduğu gözlenirken, çocuklarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber