Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Eylül 2016 - 14:58 Yorum: 0

Engellilere özel araç

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'ne gönderilen özel engelli minibüsü Erzurum Engelsiz Yaşam...

Engellilere özel araç

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'ne gönderilen özel engelli minibüsü Erzurum Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne devredildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, engelliler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gönderilen özel aracın önemli bir eksikliği giderdiğini ifade etti.,

Ekinci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 51 ile gönderilen özel engelli minibüsünün Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Müdürlüğü'ne devredildiğini söyledi.

ENGELLİLERİN ÖNEMLİ BİR İHTİYACI GİDERİLDİ

Özel engelli araçlarının engelli erişebilirliği açısından önemli olduğunu belirten Ekinci "Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 51 ile gönderilen özel engelli minibüslerin, sağlıktan eğitime birçok hizmetin daha hızlı yapılmasını sağlayacak. Bakanlığımız, asansör donanımları ile engelsiz olarak tasarlanan bu minibüslerle engellilerimizin, erişilebilirlik çalışmalarının daha hızlı bir şekilde yürütülmesini amaçlıyor. Aracımız Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne hayırlı olsun" diye konuştu.

Erzurum Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat ise özel engelli aracının engellilerin ihtiyaçlarına önemli ölçüde cevap vereceğini belirterek, aracın Erzurum'daki engellilere hizmet sunacağını ifade etti.

Polat, özel tasarımlı araç sayesinde engellilerin ambulansa ihtiyaç duymadan nakil işlemlerinin yapılacağını ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber