Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 19:28 Yorum: 0

Engellilerin Askerlik Sevinci

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'da "Engelliler Haftası" nedeniyle 20 engelli vatandaş, 8. Mekanize Tugay Komutanlığına bağlı Beşiktepe Orgeneral Doğu Aktulga...

Engellilerin Askerlik Sevinci

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'da "Engelliler Haftası" nedeniyle 20 engelli vatandaş, 8. Mekanize Tugay Komutanlığına bağlı Beşiktepe Orgeneral Doğu Aktulga Kışlası'nda 1 günlük temsili askerlik yaptı.

Saygı duruşunda ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Sancak kıtası ve tören bölüğünün yerini almasıyla devam etti. Teğmen Kıraç tarafından Tugay'ın tarihçesinin okunması ve Sancak hakkında bilgi verilmesinin ardından, yemin törenine geçilerek engelliler askerlik yeminini ettiler. Sonrasında ise yemin töreninin anlamını ifade eden konuşmayı Piyade Er Caner Kara gerçekleştirdi.

Konuşmanın ardından Piyade Er Atakan Sırmacı tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Daha sonra törene Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek'in konuşması ile devam edildi. Askerlik görevinin kutsallığına dikkat çeken Tuğgeneral Halil Erkek, " Bu kutsal görevi yerine getirmenize şahitlik etmek için burada bulunuyoruz. Engelli olmanın vatan savunmasına engel olmadığını bizlere gösterdiniz" dedi.

Konuşmaların sonrasında yemin eden askerlere Vali Salihoğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından terhis belgeleri ve hediyeleri verildi.

Askerlerin yemin töreni, tören geçişi ile sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber