Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 14:03 Yorum: 0

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Akredite Oldu

KAYSERİ (İHA) – Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi akredite oldu.

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Akredite Oldu

KAYSERİ (İHA) – Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi akredite oldu.

ERÜ Turizm Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Utaş konferans salonunda düzenlenen Akreditasyon Belge Takdim Töreni'ne Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas, Türk Eczacılar Birliği (TEB) 2. Başkanı Eczacı Sinan Usta, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Eczacılık Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, Kayseri Eczacı Odası Başkanı Ecz. Oğuzhan Ulutaş'ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

HEDEF ULUSLARARASI AKREDİTASYON

ERÜ Eczacılık Fakültesi Türkiye'nin akreditasyonu yapılan onuncu eczacılık fakültesi oldu. Böylece, fakültenin eğitimdeki kalitesi, ilgili kuruluş olan ECZAKDER tarafından tescillenmiş oldu. Akreditasyon belgesi takdim töreninde konuşan ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, ulusal akreditasyondan sonra, fakültenin hedefinin uluslararası akreditasyon olduğunu vurguladı. Fakültenin akreditasyon belgesi almasını sağlayan akademisyen ve öğrencilerini kutlayan Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, "Her ile bir üniversite açıldı, bu kapsamda bir çok eczacılık fakültesi de açıldı. Bu yeni açılan fakülteler, öğretim üyesi açısından ve imkanlar açısından oldukça kısıtlı imkanlarla eczacılık eğitimini devam ettiriyorlar. Eczacılık tercihi yapacak olan öğrencilerin hangi fakülteyi seçeceğini belirleyecek en önemli kriter o fakültenin akredite olup olmadığıdır. Hem Üniversiteler Arası Kurul hem de Yükseköğretim Kurulu'ndan bundan sonra yükseköğretim kurumu açmayıp şu andaki yükseköğretim kurumlarının kalitesini artırmak için uğraş veriyorlar. Bizim üniversitemiz de bu konuda önderlik etmek isteyen bir üniversitedir. Eczacılık eğitimi ülkemizde eskidir ancak bizim üniversitemizde 13 yıllık bir geçmişi vardır. Bu kadar kısa bir zamanda fakültemizin akredite olması bizi mutlu etmektedir. Ancak bundan sonraki hedef, ulusal akreditasyondan sonra uluslararası akreditasyondur." diye konuştu.

"KALİTENİN GÖSTERGESİ AKREDİTASYON BELGESİ"

Açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar ise, açılışının üzerinden 13 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen akreditasyon belgesi almış olmanın kendilerini gururlandırdığını dile getirdi. Yüksek öğretimde akreditasyonun önem kazandığını belirten Prof. Dr. Müberra Koşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kalitenin en önemli göstergesi de akreditasyondur. Eczacılık eğitiminde akreditasyonlar ise 2014 yılından itibaren verilmeye başlanmış, ilk olarak lokomotif fakültelerimiz diye tabir ettiğimiz büyük fakültelerimiz 2014 yılında akredite olmuştur. 2015 yılında ise bizim de içinde olduğumuz 3 fakülte akreditasyon için başvuru yapmış ve şu anda için 3 fakülte daha akreditasyon almayı başarmıştır.

Bugün, tüm disiplinlerde olduğu gibi eczacılık fakülteleri de kontrolsüz biçimde açılmaktadır. Yeterli alt yapı ve akademik kadro sağlanamayan bu fakültelerde gerekli eğitim sağlanamamaktadır. Dekanlar Konseyi olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle fakültelerin akredite olmaları oldukça önemlidir."

"YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ DEĞİŞEN TRENDLER AKREDİTASYONU ZORUNLU KILIYOR"

Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Eczacı Sinan Usta ise ERÜ Eczacılık Fakültesi'nin akreditasyon belgesi takdiminin, Bilimsel Eczacılığın 177'inci yılı etkinliklerine dair kutlamaların yapıldığı haftaya denk gelmesinin ayrıca manidar olduğunu ifade etti. Akreditasyonu, mal ve hizmetlerin mükemmeliyet standartlarında sunulduğunu güvence altına almak şeklinde tanımlayan Sinan Usta, "Yükseköğretimde akreditasyon bir yükseköğretim kurumunun ya da yükseköğretim kurumu tarafından uygulanmakta olan herhangi bir programın ulusal ya da uluslararası düzeyde kalite, etkinlik, verimlilik gibi performans standartlarına sahip olduğunu ortaya koymayı amaçlayan ve böylece yükseköğretime talepte bulunanlara ve aynı zamanda kamuoyu nezdinde güven tesis etmeye yönelik bir sistemdir. Bir başka ifadeyle yükseköğretimde akreditasyon akademik kalitenin birleştirilmesi, saydamlık ve hesap verme sorumluluğunun aracıdır. Yükseköğretim sürecinin nitelikli olması bilginin çağdaş, sürekli, yenilenen ve önü açık olmasıyla mümkündür. Bu nedenle yükseköğretim eğitim programlarının bileşenlerinin ve hedefe ulaşmada kullandığı yöntemlerin belli aralıklarla gözden geçirildiği değerlendirmenin önemi yadsınamaz. Yükseköğretim alanındaki değişim trendleri günümüzde akreditasyon sistemini ayrıca gerekli kılıyor." ifadelerini kullandı.

ERÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARI ARTIK DAHA AVANTAJLI

Son konuşmayı ise ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas yaptı. Başkan Sevim Rollas, akreditasyon alan bir fakülteden mezun olmanın avantajlarını şu şekilde anlattı:

"Akreditasyon belgesine sahip olan fakültelerden mezun olan öğrenciler mesleki kariyerlerinde daha şanslı olacaklar. Kamu ve özel sektörde görev alacak insan gücü seçimi kolaylaşacaktır. Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi standartlara uygunluk bakımından ECZDAKDER tarafından değerlendirildi, akredite olmak için gerekli koşullar sağlanmış olduğu için onaylandı. Fakültenin zayıf yönlerini güçlendirerek gelecekte kalite güvencesini sürdürmenin yanı sıra daha ileride gelişme ve değişme sağlanacağına inanıyoruz."

Konuşmaların ardından, ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ile Eczacılık Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar'a, akredite belgesini takdim etti.

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Akredite Oldu

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Akredite Oldu

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Akredite Oldu

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Akredite Oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber