Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 04 Eylül 2021 - 13:43 Yorum: 0

Eroğlu: “Veteriner hekimlik mesleğine zarar getirecek hiçbir şeyin altına imza atmayız”

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Oda Başkanları toplantısı gerçekleştirildi.

Eroğlu: “Veteriner hekimlik mesleğine zarar getirecek hiçbir şeyin altına imza atmayız”

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Oda Başkanları toplantısı gerçekleştirildi. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Ali Eroğlu, "Veteriner hekimlik mesleğine zarar getirecek ya da veteriner hakimlere zarar verecek hiçbir şeyin altına imza atmayız" dedi.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Oda Başkanları Grand Ankara otelde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan TVHB Başkanı Eroğlu, "Covid19 sürecinde veteriner hekimlik mesleği hem dünyada hem de ülkemizde çok önemli bir noktaya geldi. Biz Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi olarak herhangi bir kurum ya da kuruluşun karşısında değil, mesleğimizin sorunlarını ve çağdaş yorumların mesleğimize kazandırılması için çalışmalar yapmamız gerektiğini sizlerle paylaşmıştık. Bu noktalarda önemli ivmeler kazanılmış ve bu kazanımlar devam etmektedir" diye konuştu.

"Mesleğin yasal olarak hak ve menfaatlerini ortaya koymak ve onu gerçekleştirmek zorundayız"

Eroğlu, "Yaptığımız görüşmelerde bir güç birliği oluşturmamız gerektiğini bir takım ön yargıların dışında samimi yaklaşım ve paylaşımlarla, aşılamada öncelikli meslek grupları içerisine dahil edilmesi noktasında farklı yaklaşımları olan arkadaşlarımız oldu. Bu çok normal. Biz neticede mesleğin yasal olarak hak ve menfaatlerini ortaya koymak ve onu gerçekleştirmek zorundayız, anlayışıyla bu günlere geldik. Bu noktada örnek vermek istiyorum. Türk Veteriner Hekimleri Birliği yürüttüğü işlerin yüzde 90'ından fazlasının muhatap olduğu Tarım ve Orman Bakanlığımızla birçok ortak çalışmalar yürütüldü ve yürütülmeye devam ediyor. Veteriner hekimlik mesleğine zarar getirecek ya da veteriner hekimlere zarar verecek hiçbir şeyin altına biz imza atmayız" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber