Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 11 Ekim 2016 - 15:45 Yorum: 0

Esenlik kendi ürünleri ile dünyaya açılıyor

26 yıl önce kurulan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, kendisine has ürettiği markaları ile dünyaya açılıyor.

Esenlik kendi ürünleri ile dünyaya açılıyor

26 yıl önce kurulan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, kendisine has ürettiği markaları ile dünyaya açılıyor. Şu anda 3 ülkeye ihracata başlayan Esenlik Şirketi, bölgenin en büyük markası olmayı hedefliyor.

14 Mayıs 1990 tarihinde yüzde 100'ü Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurulan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, birçok markası ile kent ekonomisine ciddi manada katkı sağlıyor. 3 binin üzerinde istihdam ile de Malatya'nın lokomotif kuruluşlarından biri haline gelen Esenlik başta marketçilik olmak üzere birçok sektörde adından başarıyla söz ettiriyor.

Hard-discount marketçilik yani yüksek indirim modeli ile son dönemlerde artan Esenlik Pratik marketlerce özellikle şirketin kendi üretimi olan ürünler vatandaşlara sunuluyor. Hem kaliteli hem de ucuz olması nedeniyle Pratikler şimdiden Malatyalıların ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Esenlik Şirketi'nin çok hızlı bir ivme ile gün geçtikçe geliştiğini ifade eden Esenlik Genel Müdürü Hulusi Poyraz, bu gelişmeyi sağlarken de sağlam adımlarla ilerlediklerini söyledi. Kendine has marka ve üretimlerinin yanı sıra istihdama sağladığı katlı ile de Malatya'nın lokomotif bir kurumu olduklarının altını çizen Boyraz, "Esenlik gün geçtikçe katma değer anlamında Malatya'ya çok ciddi faydalar sağlıyor. Bu kartopu gibi büyüyerek gidiyor. Marketlerimiz markalaşıyor, markalaştıkça büyüyor ve gelişiyor. Marketlerimizin içerisinde özellikle üretimlerimizi markalaştırıyoruz" diye konuştu.

Son yıllarda gıda alanında Nergis, kimya sektöründe Epak ile hızla geliştiklerini belirten Boyraz, "Bu yıl özellikle yeni anlamda yaptığımız en önemli şeylerden bir tanesi de kendi ismimizle ürün üretmek. Son dönemlerde yaygınlaşan "private label" mantığıyla bölgemizin bütün üreticilerine kendi ismimizle ürün ürettiriyoruz. Bu şu anda belki çok hissedilmiyor ama gelecekte özellikle ilimizdeki üreticilerin ellerinden tutup onları bir Türkiye markası yapma noktasında önemli ve anlamlı bir çalışma olduğunu düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Kurum bünyesinde Pazarlama ve Dış Ticaret Müdürlüğü oluşturduklarını kaydeden Boyraz, bu birimle birlikte hem yurt dışına hem de yurt içinde bütün bölgelere kendi üretimlerinin pazarlanacağını söyledi. Malatya'nın ve bölgenin bir tarım şehri olduğunu dile getiren Boyraz, amaçlarının tarımı sanayileştirerek uç mamul haline dönüştürerek ürünleri ve Anadolu'nun natürelliğinde, lezzetinde ve tadında bütün Türkiye'ye götürmek olduğunu söyledi.

Malatya'da üretilen ürünlerin başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bütün Türkiye'ye ve dünyaya ulaştırma sürecine girdiklerini kaydeden Boyraz, "Bugün mütevazi rakamlarla bu işe girdik. Ama ben şuna inanıyorum, her zaman bu tür işlerde yola çıkmak ve ilki yapabilmek çok önemlidir. İnşallah Esenlik'in kurumsal kültürü, kalite anlayışı bunu bir marka yapacak. Türkiye çapında güvenilir, kaliteli bir markayı biz üretirsek ve bunu Türkiye markası yaparsak bu da bu bölgeye önemli katkı sunacak. Bu anlamda bu çalışmamızı önemsiyorum" ifadelerini kullandı.

Esenlik olarak her zaman yenilikçi bir ruha sahip olduklarını kaydeden Boyraz, bu kapsamda süt ve süt ürünlerinde kullanılmak üzere yeni bir marka oluşturduklarını söyledi. Boyraz isim tescilini yaptırdıkları "Kernek" markası ile de yakında özellikle yoğurt, süt ve peynir gibi süt ve süt ürünlerinde tüketicilerin karşısında olacaklarının müjdesini verdi.

Kimyada oluşturdukları marka ile önemli noktalara geldiklerini belirten Genel Müdür Boyraz, şu an için Kuzey Irak, Gürcistan ve Azerbaycan'a ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Rakamların şu an için küçük olduğunu ancak bunun bir başlangıç olduğunu kaydeden Boyraz, "Kimya ilimizde hiç olmayan bir sektör ve burada iyi bir noktaya ulaşacağız inşallah. Buda belki de yarına Malatya'da kimya gibi bir sektörü doğuracak. Allah başarıyı nasip ederse 3-5 yıl sonra bölgenin en büyük markası olabiliriz" dedi.

Malatya'nın coğrafi olarak önemli bir noktada bulunduğunu ve bu kapsamda Türkiye'nin yarısına hitap edebilecek bir konumda olduklarını dile getiren Boyraz, yurt içi ve dışına ihracatta iyi bir yerlere ulaşacaklarını söyledi.

Boyraz, Esenlik pratiklerde kendi markalarına rahatlıkla ulaşılabileceğini belirterek "Güvenilirlikle, doğallıkla inşallah bu ürünleri tüketebilirsiniz. Biz bu işin hakkını iyi bir şekilde vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber