Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Aralık 2014 - 16:13 Yorum: 0

Eskişehir'de 2014 Enerji Verimliliği Toplantısı

ESKİŞEHİR (AA) -  Eskişehir Valiliği tarafından  "2014 Enerji Verimliliği Toplantısı" düzenlendi. Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk...

Eskişehir'de 2014 Enerji Verimliliği Toplantısı

ESKİŞEHİR (AA) -  Eskişehir Valiliği tarafından  "2014 Enerji Verimliliği Toplantısı" düzenlendi. 

Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay başkanlığında Yunus Emre Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Enerji Kaynaklarının ve Enerji Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmeliğin 30. ve 31. maddeleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Bu kapsamda kentteki tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine, kurumlara ait binalarda enerji etütlerinin yapılması, kamu binalarında ısı yalıtımı ve daha az enerji tüketimi için projelerin hazırlanması, onarım ödeneklerinin öncelikle bu amaçla kullanılması, ödenek yetersiz ise, sağlanabilen ödeneğin en fazla enerji tüketen binalarda yapılacak iyileştirici çalışmalarda kullanılması, kamu alımlarında, satın alınacak ürünlerin, az enerji tüketecek olanlardan tercih edilmesi, kurumlarda hizmet içi eğitimlerle, enerji verimliliği konusunda personelin bilinç düzeyinin arttırılması konularında bilgi verildi. 

"Enerji Verimliliği Strateji Belgesi 2012-2023" ile kamu kurumlarına tüketilen enerji miktarlarında, 2015'e kadar yüzde 10, 2023'e kadar da yüzde 20 tasarruf hedeflendiğinin anımsatıldığı toplantıda, buna ulaşmak için gereken çalışmalar ele alındı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber