Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 19 Eylül 2014 - 14:35 Yorum: 0

Etnik ve mezhebi ayrım gözetmeden hepsini alıyoruz

Başbakan Davutoğlu, Suriye'den 4 bin kişinin Türkiye sınırına geldiğini belirterek, "Etnik ve mezhebi ayrım gözetmeden hepsini aldık, alıyoruz ve alacağız. Şu anda girişler başladı" dedi.

Etnik ve mezhebi ayrım gözetmeden hepsini alıyoruz

Başbakan Davutoğlu, Suriye'den 4 bin bireyin Türkiye sınırına geldiğini belirterek, 'Şimdiye kadar bulunduğu bunun şeklinde bundan sonra da Suriye'den yahut herhangi bir ülkeden ölüm karşısında sığınacak bir yer şekilde Anadolu'yu gören kardeşlerimiz sınırımıza geldiğinde, etnik ve mezhebi başkalık göztemden hepsini aldık, alıyoruz ve alacağız. Şu anda da bu girişler başladı. Tabii birden bir büyüme bulunduğu için süratle arkadaşlarımız organize olmaya çalışıyorlar. Bu kardeşlerimiz, en kısa zamanda yerleştirilecekler ve gereksinimleri karşılanacak' dedi.

Girişler başladı

Suruç ilçesinde, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçan ve sabah saatlerinden itibaren sınırda bekleyen Suriyeliler, Türkiye'ye alınmaya başlandı.

Alınan bilgiye göre, Rakka'ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) içinde çıkan çatışmalar devam ediyor. 

Güvenlik güçleri, Suruç ilçesine bağlı Oylum Mahallesi hudut hattındaki Suriyelilerin sayısının artarak çoğalması üstüne mültecilerin geçişine izin verdi. 

Tel örgüleri açan jandarma ekiplerinin kadın ve çocuklara katkı ettiği görüldü.

Sınırdan alındıktan sonra oluşturulan güvenlik sahasında birleşen Suriyelilerin, Oylum köyündeki boş bir okula gönderileceği öğrenildi.

Bu arada sınırın karşısındaki arbede sesleri Oylum köyünden de duyuluyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber