Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 25 Eylül 2017 - 14:33 Yorum: 0

“Evin Küçük Mühendisleri Projesi” Gaziantep’te

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Limak Vakfı'nın işbirliğinde düzenlenen "Evin Küçük Mühendisleri Projesi" basın tanıtımı, Gezegenevi ve Bilim...

“Evin Küçük Mühendisleri Projesi” Gaziantep’te

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Limak Vakfı'nın işbirliğinde düzenlenen "Evin Küçük Mühendisleri Projesi" basın tanıtımı, Gezegenevi ve Bilim Merkezinde yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Evin Küçük Mühendisleri Projesi"nin paydaşı olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "0-17 yaş arası 794 bin gencimizin yaşadığı Gaziantep, yüzde 38'lik genç nüfusuyla bu proje için çok doğru bir başlangıç noktası olacak" dedi.

"Bu proje gaziantep'ten çıkacak ve büyüyecek'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bu önemli projede, bir mühendis, bir anne ve bir başkan olarak işbirliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'de yerel olarak başlatılan birçok önemli sosyal projenin daha önce de uluslararası boyutlara başarıyla taşındığını gördük. Bu projenin de Gaziantep'ten çıkıp, daha da büyüyeceği kanısındayız" diye konuştu.

"794 Bin genç nüfusuyla Gaziantep, en doğru nokta'

2023 hedefleri doğrultusunda, Dünya'nın en büyük 10'uncu ekonomisi olmanın yolunun eğitimden geçtiğini vurgulayan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, bilgi ve teknoloji çağını yaşıyor. Bilgi ve tekonolji çağının en önemli aracı insandır. Bu yüzden en önemli yatırımı insan yapmamaız gerekiyor. 0-6 yaş grubuna yönelik verilen eğitim çok önemlidir. Bu grubu nasıl yöneteceğiz, nasıl eğiteceğiz, bu soruların yanıtından önce onlara ilişkin koruyucu önleyici tedbirleri nasıl almamız gerekir sorusu masamızda duruyor. Bu hedeflere ulaşmamız için yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız bulunuyor. Temelden başlamak şart. Limak gibi bu işi kendine dert edinmiş, benimde bu ülkenin geleceğine ilişkin bir sözüm var diyerek, elini taşın altına koymaktan çekinmeyen bir şirketle böyle önemli bir projede paydaş olmak bizim için mutluluk verici. 0-17 yaş arası 794 bin gencimizin yaşadığı Gaziantep, yüzde 38'lik genç nüfusuyla bu proje için çok doğru bir başlangıç noktası olacak. Bu proje doğuştan yetenekli çocukların açığa çıkarılmasına fırsat verecektir. Kadın dostu kent, çocuk dostu kent noktasında bir iddiamız var. Mühendislik mesleğiyle alakalı ortaya çıkan bu projenin bir model olması için yoğun çalışıyoruz. Bir mühendis olarak, kadın mühendislerin çaktiği sıkıntıları çok iyi biliriml, kadından mühendis mi olur anlayışının yaygın olduğu 1980'li yıllarda özel sektörde çalışmaya başladım. Erkek yada kız çocuğunda zihinsel dönüşümü sağlayarak, mühendislik mesleğinde cinsiyet ayrımı olmadığını öğretmemiz gerekir. "

"1500'den fazla kişiye ulaşacağız'

Limak Vakfı Yönetik Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Mühendisliğin bir yaşam tarzı olduğuna parmak basarak, "Ben de inşaat mühendisiyim. Evin Küçük Mühendisleri Projesi'yle Ana okulu çağındaki çocukları mühendisliğe ısıtmamız gerektiğini düşündük, bu hedefe yürümek için matematiğe yatkın çocuklara yöneleceğiz. Oyunlar oynarak mühendislik mesleğini sevidirmeyi amaçlıyoruz. 4-6 yaş çocuk gruplarına hayal kurmayı öğreteceğiz. Projemizin ilk uygulamasını Gaziantep'te hayata geçiriyoruz. Pilot ili kapsamında 1500'den fazla veli, öğrenci ve öğretmene ulaşarak, mühendislik mesleğini tanıtıcı ve sevdirici oyun saatleri düzenleyerek mesleki önyargıları kırmak için seminerler vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yazar Yaşar kitabı anlattı

Proje kapsamında yazar Şermin Yaşar tarafından hazırlanan "Evin Küçük Mühindisleri" adlı kitap, mühendislik mesleğini sevdirici her anne ve babanın çocuklarıyla rahatça uygulayabileceği basit mühendislik oyunlarını içerdi.

"Mühendislik sevdirilmeli'

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise, proje çalışmalarıyla çocuklara mühendislik mesleğinin sevdirileceğini bildirdi.

Tanıtım toplantısının ardından, Evin Küçük Mühendisleri Projesi'nin sahibi Limak Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ve Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete'ye projeyi destekledikleri için plaket verdi.

Program çektirilen toplu fotoğrafla sona erdi.

“Evin Küçük Mühendisleri Projesi” Gaziantep’te

“Evin Küçük Mühendisleri Projesi” Gaziantep’te

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber