Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Mayıs 2022 - 18:44 Yorum: 0

Eyyübiye’de okullar arası koro ve halk oyunları yarışması

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde, Eyyübiye Belediyesi, "Tek ses iki hareket" adlı okullar arası koro ve halk oyunları yarışması, ilkokul korolarının...

Eyyübiye’de okullar arası koro ve halk oyunları yarışması

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde, Eyyübiye Belediyesi, "Tek ses iki hareket" adlı okullar arası koro ve halk oyunları yarışması, ilkokul korolarının yarıştığı açılış töreniyle başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen koro yarışması açılış töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa'nın UNESCO Müzik Şehri adaylığı yolunda adımlar atmaya devam ettiğini belirtti. "Tek Ses İki Hareket" projesinin amacının, gelenek görenekleri, örf ve adetleri yaşatmak olduğunu anımsatan Başkan Kuş, gelenek ve göreneklerin önemine dikkat çekti. Eyyübiye Belediyesi olarak, örf ve adetleri unutmamak adına oluşturdukları nostaljik oyun dünyasının açılışını iki yıl önce yaptıklarını dile getiren Başkan Kuş, "Her platformda, çocuklarımıza, gençlerimize geçmişimizi, geçmişte atılan her adımı hatırlatmamız gerekiyor. Teknolojinin gelişmesiyle maalesef kültür ve geleneklerimizden uzaklaşıyoruz. Örf ve adetlerinden, geleneklerinden uzaklaşan toplumlar aileye saygısını kaybediyor, dininden, imanından uzaklaşıyor. Bunun örneklerini görüyoruz, şahit oluyoruz. İnşallah velilerimizle birlikte, geleneklerimizi evlatlarımıza öğretecek, yaşatacağız" diye konuştu.

Şanlıurfa genelindeki tüm okulların katılımına açık olan yarışmaların ilk günü, ilkokul koroları şarkılarını seslendirerek yarışırken, 26 Mayıs 2022 günü ise ortaokul ve lise koroları yarışacak. Halk oyunları ekiplerinin hünerlerini sergileyeceği yarışmalar ise 26-27 Mayıs'ta 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber