Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Yerel 07 Ekim 2016 - 17:28 Yorum: 0

Fatsa’da Emzirme Haftası etkinliği

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü tarafından bir etkinlik düzenledi.

Fatsa’da Emzirme Haftası etkinliği

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü tarafından bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikleri kapsamında anne ve anne adaylarını anne sütü ve etkili emzirme teknikleri hakkında bilgiler vatandaşlara verildi. Emzirme Haftası nedeniyle yapılan etkinlikte, her bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besininin anne sütü olduğu vurgulandı. Etkinlikle ilgili yapılan açıklama da Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Işıl Aralan, "Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için önermekte ve her yıl ekim ayının ilk haftasını "Dünya Emzirme Haftası" olarak kutlamaktadır. İlk 6 ay boyunca bebeklerimize sadece anne sütü vermek onlara sunabileceğimiz en değerli armağandır. Altıncı aydan sonra ek gıdalara başlanmasıyla beraber, emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesi ayrı bir önem taşır. Her annenin sütü, kendi bebeği için en uygun besindir. Anne sütü bebeğe özel bir süt olduğu için bebeğin beslenmesinde bütün ihtiyaçlarını karşılayan bir besindir. Ayrıca bebeğin ayına ve gelişim sürecine uygun içerikte salgılanır. Bebek prematüre doğmuşsa barsak yapısını olgunlaştıran ve bebeğin hızlı büyümesini sağlayan maddeleri içermektedir. Emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması ve sık emzirme ile süt yapımı artar ve emzirme kolaylaşır. Anne sütü bağışıklık sistemini güçlendirirken, aynı zamanda da bebeğin ilk aşısıdır" dedi.

Aralan, "Anne sütünün erken kesilmesinin veya erken dönemde ek besinler verilmesinin sık rastlanan nedenleri, annelerin emzirme sırasında güçlüklerle karşılaştıklarında nasıl davranacaklarını bilmemeleri veya sütünün yetersiz olduğunu düşünmeleridir. Mutlaka bu konuda Toplum Sağlığı Merkezimiz, Aile Sağlığı Merkezlerimizden yardım alabilirler. Emzirme konusunda annelerin desteklenmeye ihtiyaçları vardır" diye konuştu.

Fatsa’da Emzirme Haftası etkinliği

Fatsa’da Emzirme Haftası etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber