Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Eylül 2014 - 12:38 Yorum: 0

Felç geçiren "Şirin" yürüteçle yaşama tutundu

Geçirdiği felç nedeniyle arka ayakları üzerine basamayan "Şirin" adlı köpek, kendisini sahiplenenlerin temin edilen yürüteç yardımı ile yeniden koşabiliyor

Felç geçiren 'Şirin' yürüteçle yaşama tutundu

AFYONKARAHİSAR (AA) - İSMAİL YILMAZ - Geçirdiği felç nedeniyle arka ayakları üzerine basamayan "Şirin" adlı köpek, kendisini sahiplenenlerin temin ettiği yürüteç yardımı ile yeniden koşabiliyor.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yaşayan Cihan Esmer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şirin"i 8 yıl önce sahiplendiklerini, geçen sürede sevimli köpeğin, ailenin bir parçası olduğunu söyledi. 

Yaklaşık 9 ay önce "Şirin"in bir rahatsızlık geçirdiğini ve tedavisi için Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürdüklerini anlatan Esmer, şöyle konuştu:

"Şirin, burada tedavi edildi. Omurilik zedelenmesi nedeniyle felç olduğunu öğrendik. Köpeği sokağa atmaya, onu acılar içinde ölüme terk etmeye vicdanım hiçbir zaman el vermedi ve sakat kalan 'Şirin' için yürüteç yapıldı. Yeniden mutlu oldu ve yürüyüp koşabiliyor. Arka ayaklarının tutmadığını, tekerlekli bir araç sayesinde yürüdüğünü, koştuğunu gören insanlar bu tablo karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Yaşam mücadelesi veren sakat bir köpeğe gösterilen ilgi, insanları hayvan sevme konusunda bir kez daha düşünmeye sevk ediyor. Bu da bize güç veriyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber