Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 25 Mayıs 2015 - 18:45 Yorum: 0

Fenerbahçe Ülker 80: CSKA Moskova 86

Fenerbahçe Ülker, Madrid'de CSKA Moskova'ya 86-80 yenilerek Final Four'da dördüncü oldu.

Fenerbahçe Ülker 80: CSKA Moskova 86

Sarı Lacivertliler ilk yarısını 24 sayı geride kapattıkları maçta müthiş bir geri dönüş yaptı ama son dakikaları daha iyi oynayan rakibine yenilmekten kurtulamadı.

Karşılaşmaya Fenebahçe Ülker Kenan, Melih, Bogdanovic, Bjelica, Oğuz başladı. CSKA Moskova'nın ilk beşi ise Jackson, Weems, Voronsevitch, Kirilenko ve Kaun'du.

CSKA'da sakat Sırp guard Teodosic'in yerine ilk beşte yer alan Jackson etkili oldu. Rus ekibi, Jackson'ın takımını iyi yönetmesi ve Fenerbahçe'nin sezonun en kötü maç başlangıçlarından birini yapması ile 12-0 öne geçti. Koç Obradoviç kısa sürede 9 oyuncusunu birden kullanmak zorunda kaldı. CSKA ilk periyodu 27-13 önde kapadı.

TIKLAYIN - REAL MADRİD 96 - 87 FENERBAHÇE ÜLKER

Rus ekibinde ilk 10 dakikada tam 8 oyuncu sayı üretti. Fenerbahçe'nin 9 sayısı, 3 üçlüğünü de sayıya çeviren Goudelock'tan geldi.

İlk yarıda 24 sayı fark

Fenerbahçe'nin tutuk oyunu ikinci periyotta da sürdü. Farkı daha da açan CSKA ilk yarıyı 48-24 önde kapadı. İlk yarıda en skorer oyuncular Fenerbahçe'den Goudelock (9) ve CSKA'dan Hines (8) oldu.

CSKA hem reboundlarda (23-11), hem asistlerde (10-5), hem de top çalmada (6-3), ezici bir üstünlük sağladı. Fenerbahçe ilk yarıda tam 10 (CSKA'dan iki kat fazla) top kaybı yaptı.

İkinci yarıda ise bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Sarı Lacivertliler, 25. dakikada Semih'in oyuna girmesinin ardından özellikle Bjelica ve Goudelock'ın sayıları ile farkı azalttı. İlk yarı 24 sayı atabilen Fenerbahçe üçüncü periyotta 31 sayı buldu ve 10 dakika kala farkı 11'e indirdi. (55-66)

Fenerbahçe son periyotta Madrid'e gelen binlerce taraftarının daha da artan desteği ile devreyi 24 sayı geride kapadığı maçta bitime 5 dakika kala eşitliği sağladı. Ancak son dakikaları daha iyi oynayan taraf CSKA oldu. Skor 84-80 iken bitime yaklaşık 10 saniye kala Melih'in kaçırdığı üçlük, Fenerbahçe'nin galibiyet şansını bitirdi.

Fenerbahçe Ülker, CSKA Moskova'ya 86-80 yenilerek Final Four'u dördüncü sırada tamamladı. Sarı Lacivertlilerde Goudelock 24 sayı, Bjelica 18 sayı-10 rebound, Zizis 12 sayı-6 asistle oynadı. CSKA Moskova'nın guardı Jackson da maçı aynı istatistikle tamamladı. Rus takımında De Colo 17, Nichols 14 sayı attı.

Obradovic: Yolumuza devam edeceğiz

Fenerbahçe Ülker koçu Zeljko Obradovic maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında kulüpteki geleceğiyle ilgili sorulara da yanıt verdi.

Obreadovic, "Önce Fenerbahçe’nin başkanı düşünecek yaptığım işlerden memnun olup olmadığına karar verecek" dedi.

Obradovic sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yolumuza devam edeceğimiz düşüncesindeyim. Kurabileceğimiz en iyi ekibi kuracak ve takımı daha iyi noktaya getireceğiz."

Haber Kaynağı: BBC
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber