Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 18 Ekim 2016 - 16:03 Yorum: 0

FETÖ, kurban etlerini sucuk fabrikasına satmış

Denizli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) para aktardıkları ve kurban etlerini Afyonkarahisar'daki sucuk fabrikasına...

FETÖ, kurban etlerini sucuk fabrikasına satmış

Denizli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) para aktardıkları ve kurban etlerini Afyonkarahisar'daki sucuk fabrikasına sattıkları ileri sürülen şirket yöneticisi 16 kişi adliye ye sevk edildi.

Denizli'de, FETÖ/PDY tarafından kurulduğu belirlenen iki yemek şirketinin vatandaşlardan aldığı kurbanları Afyonkarahisar'daki sucuk fabrikasına sattığı, ayrıca şirketin kendi çalışanlarından her ay düzenli para aldıkları ortaya çıktı. Şirketlerin ayrıca kurban etleri satıldığı belli olmasın diye de belli aralıklarla et alıp satımı gerçekleştirdiği iddia edildi. İki firmanın büyük ihaleleri alabilmeleri için de kendi aralarında sahte fatura düzenledikleri ve para girdi çıktısı yaptıkları belirlendi. Şirketlerin 160 çalışanı olduğu, bu çalışanların asgari ücretle çalıştırıldığı ve her ay işçilerden düzenli olarak 200 lira aldıkları belirtildi. Paraları toplamada görevli bir şoförün olduğu ve her ay başında bankamatiklerin başında işçilerden para topladığı belirtildi.

"Beddualar tutsun diye kurban kesildi"

FETÖ tarafından kurulan ve yöneticilerinin 3 yılda bir "cemaat" tarafından değiştirilen şirket yöneticilerinin 17-25 Aralık'tan sonra örgüt lideri Fethullah Gülen'e bir şey olmasın diye kurban kesildiği ve o sırada "Hoca Efendiye bir şey olmasın" "Beddualar Yerini bulsun" "Hizmet Hareketi eski günlerine geri dönsün" diye dua edildiği ileri sürüldü.

"11 kişide ByLock bulundu"

Mahkemeye sevk edilen 16 kişiden 11'inde örgütün kendi aralarında iletişim sağladığı "ByLock" programının olduğu belirlendi. Şirket yöneticilerinden birinin kamu hastaneleri birliğinde memur olarak çalıştığı belirlendi. Aralarında yemek firması yöneticileri A.K. (43), K.T. (55), G.Ç.(65), N.Ç. (40), çalışanları A.Ö.(33), İ.A. (37)., H.K.(49), Ü.A.(45), M.B.(42), O.T.(44), M.K.(62), İ.Ç.(28), R.K.(24), Y.D.(38), T.D.(29), İ.K.(29), bulunduğu 16 şüpheliden 15'i tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

FETÖ, kurban etlerini sucuk fabrikasına satmış

FETÖ, kurban etlerini sucuk fabrikasına satmış

FETÖ, kurban etlerini sucuk fabrikasına satmış

FETÖ, kurban etlerini sucuk fabrikasına satmış

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber