Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 23 Kasım 2016 - 15:28 Yorum: 0

FETÖ’den yargılanan Dilaver Azim:

FETÖ/PDY çatı davasında savunma yapan, "örgütün gayrimeşru işlerinden sorumlu kişi" olduğu iddia edilen Dilaver Azim, "Benim böyle alçaklarla işim...

FETÖ’den yargılanan Dilaver Azim:

FETÖ/PDY çatı davasında savunma yapan, "örgütün gayrimeşru işlerinden sorumlu kişi" olduğu iddia edilen Dilaver Azim, "Benim böyle alçaklarla işim olmaz. 20 yıldan beridir küfrettiğim örgütten yargılanıyorum. Bunlarla aynı yerde kalmak istemiyorum" dedi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY çatı davasının ikinci celsesinin öğleden sonraki bölümünde sanıkların savunmalarının dinlenilmesine devam edildi. Örgütün gayrimeşru işlerinden sorumlu kişi olduğu iddia edilen Dilaver Azim savunmasını yaptı. Özbek asıllı olduğu için Türkçe konuşmakta zorlanacağını söyleyen Azim, konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyerek başladı. FETÖ ile hiçbir bağının olmadığını iddia eden Azim, tefecilik yaptığı iddia edilen Orhan Eraslan isimli şahsın kendisine kumpas kurduğunu savundu. 2012 yılında tefecilere dava açtığını anlatan Azim, tefecilerin ceza aldığını, bu nedenle kendisine kin besleyerek "FETÖ'cü" iftirasını attıklarını ve hakkında dava açıldığını öne sürdü. Kendisinin milliyetçi biri olduğunu belirten Azim, "2008 yılında hapis yattım. FETÖ'cü olsam hapis yatar mıyım? Bunlarla aynı yerde durmaktan hicap duyuyorum" dedi.

"Bu adamlarla beni aynı yerde yargılayacağınıza idam etseniz daha iyi"

İş adamlarından himmet adı altında para topladığı iddialarını da yalanlayan Azim, "Benim böyle alçaklarla işim olmaz. 20 yıldan beridir küfrettiğim örgütten yargılanıyorum. Bunlarla aynı yerde kalmak istemiyorum. Suçsuzum ve bu örgütle bağımın olduğunu reddediyorum. 20 yıldır ben bunlara deccal diyorum. Türkiye'de herkes buna "hizmet hareketi" derken ben bunlara "PKK'dan daha tehlikeli bir örgüt" diyordum. 11 aydan beri kafa yoruyorum. Bu adamlarla beni aynı yerde yargılayacağınıza idam etseniz daha iyi" diye konuştu.

Azim'in müdafi avukatı Şahin Helvacı'da konuşmasına FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini kınayarak başladı. Tefecilik yaptığı iddia edilen Eraslan'ın Azim'e olan husumetinden dolayı müvekkiline oyun kurduğunu savunan Helvacı, Azim'in davaya bu nedenle müdahil olduğunu savundu. Helvacı, Azim'in milliyetçi bir insan olduğunu ve FETÖ terör örgütüyle hiçbir ilişkisinin olmadığını öne sürdü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber