Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 12:53 Yorum: 0

Fırıncıların Rayiç Bedel Tepkisi

Malatya'da ekmek fırını işleten esnaflar iki yıldır rayiç bedel düzenlemesi günün koşullarına göre yapılmadığı için mağdur olduklarını söyleyerek,...

Fırıncıların Rayiç Bedel Tepkisi

Malatya'da ekmek fırını işleten esnaflar iki yıldır rayiç bedel düzenlemesi günün koşullarına göre yapılmadığı için mağdur olduklarını söyleyerek, bağlı bulundukları oda yetkililerinden yardım istedi.

Fırıncılık yapan Ali Korkmaz, Nurettin Tunga ve Aydın Apak, iki yıldır ekmek üretiminde iki yıldır rayiç düzenlemesi yapılmadığını, bu yüzden kar marjının düştüğünü belirterek, mağdur olduklarını söyledi. Bağlı bulundukları odanın yetkililerine seslenen 26 yıldır fırıncılık yaptığını belirten Ali Korkmaz, "Ekmek raişleri çok düşük. Ekmeğin 1 TL olmasını istiyoruz. Somun ekmek ile açık ekmek fiyatları arasında fiyat farkı olduğu için satışlarımız çok düştü. Su paralarımız çok yüksek geliyor. Belediye başkanımızdan ricamız su fiyat tarifesinde indirime gitmesini bekliyoruz" dedi. Fırıncı Nurettin Tunga da içme suyu fiyatının yüksekliğinden bile mağduriyet yaşadıklarını kaydetti. Su fiyatında ev ve iş yeri abonelikleri arasında 3 kat fark olduğunu anlatan Tunga, "Bunun bizlere yansımaması için sayın büyükşehir belediye başkanımızdan bunun düzeltilmesini istiyoruz" ifadesini kullandı. Son dönemde yapılan zamlarla fırıncı esnafının sorunlarının daha da arttığını dile getiren Aydın Apak ise "Bizim fırıncı esnafın sorunları son zamları ile birlikte çok arttı. Yaklaşık iki yıldır rayiç alamıyoruz. Unun çuvalı 50 TL iken bugün 65 lira oldu. Odunun tonunu 120 lira alıyorduk, bugün odunun tonu 250 TL. İşçi 60 lira yevmiye ile çalışıyorken bugün 100 liraya işçi bulamıyoruz. Somun ekmeklerinin ucuza satılması ve ekmeğin her yerde satılabilmesi bizleri mağdur ediyor. Bir bakkal, biz fırıncı esnafı ile rekabet ediyor. Somun ekmeğin fiyatını istediği gibi satabiliyor. Herkes ekmek satıyor. Tekel bayi satıyor, çerezci satıyor. Sadece sanayide, keresteciler satmıyor. Bunun herhangi bir yaptırımı yok" diyerek, yetkililerden yardım istedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber