Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Nisan 2014 - 15:23 Yorum: 0

Fora Yelken: Akdeniz ve Gemileri Sergisi Malta'da

Geçmişten bugüne Akdeniz'de kullanılan gemilerin kara kalem çalışmaları ve maketlerinin bulunduğu sergi, Malta'da ziyarete sunuldu

Fora Yelken: Akdeniz ve Gemileri Sergisi Malta'da

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan Fora Yelken: Akdeniz ve Gemileri Sergisi, Malta'daki Denizcilik Müzesi'nde ziyarete sunuldu.

Geçmişten bugüne Akdeniz'de kullanılan gemilerin ressam Mikail Duggan tarafından çizilen kara kalem çalışmaları, enstitü personeli tarafından hazırlanan Akdeniz'e kıyısı olan medeniyetlerin öykülerinin anlatıldığı panolar ile sanatçı Ümit Durak tarafından yapılan 8 gemi modeli, Maltalı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Açılışın ardından Enstitü Müdürü Prof. Dr. Murat Arslan, Büyükelçi Ayşe Sezgin, Malta Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Joe Mizzi, Parlamento Sekreteri Chris Agius'in de arasında bulunduğu konuklara sergi hakkında bilgi verdi.

Sergi, 1 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber