Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 24 Mayıs 2015 - 15:44 Yorum: 0

Fotoğraf sanatcısı Özcan Yurdalan Malatya'ya geliyor

Fotoğraf Sanatçısı Özcan Yurdalan, Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, MAFSAD’ın konuğu olarak Malatya’ya gelecek.

Fotoğraf sanatcısı Özcan Yurdalan Malatya'ya geliyor

Özcan Yurdalan, 11-14 Haziran 2015 tarihleri arasında  Malatya’nın Akçadağ İlçesine bağlı Levent Vadisinde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Malatya Fotokamp” kapsamında sanatseverlere yönelik çeşitli faaliyetler yapacak.

“Yurdalan Önemli Bir Fotoğrafçı”

MAFSAD Başkanı İnan Orhan, Özcan Yurdalan’ın önemli bir fotoğraf sanatçısı olduğunu, bunun yanında birçok kitap yazdığını, fotokamp kapsamında hayranları için kitaplarını imzalayacağını, Özcan Yurdalan dışında birçok fotoğraf sanatçısının da fotokampa geleceğini belirtti. Orhan, yurdun birçok yerinden fotoğrafseverlerin, doğaseverlerin, bisikletçilerin, gezmeyi sevenlerin bu kampta buluşacağını, kampta çadır açıp konaklayanların sabah, öğlen ve akşam yemeklerini ücretsiz karşılayacaklarını ifade etti. Fotoğraf Sanatçısı Özcan Yurdalan’ın, Fotokamp kapsamında üç söyleşi gerçekleştireceğini aktaran Başkan İnan Orhan, Türkiye’de bu kadar kapsamlı bir Fotokamp çalışmasının Malatya’da, Akçadağ’a bağlı Levent Vadisi’nde yapılıyor olmasının Malatya için çok önemli bir gelişme ve kazanım olduğunu sözlerine ekledi.    

“Projeye Destek Çok”

            Fırat Kalkınma Ajansının finanse ettiği proje Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi,  İnönü Üniversitesi, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Arapgir Belediyesi, Akçadağ Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Darende Kaymakamlığı, Doğanşehir Belediyesi, Akçadağ Nitelikli Kalkınma ve Toplumsal Dayanışma Derneği (ANKA), Yazıhan Belediyesi, Selen Ofset, Karakaya Oto Bakım Servisi, Gözde Kışla Hastanesi, Parantez Ortaokul Koleji, Malatya Hilton,   Levent Vadisi ve Seyir Terası Kalkındırma ve Koruma Derneği ile Yazıhan Kültür Sanat ve Eğitim Derneği-YAZDER’in destekleriyle yürütülüyor.

“Fotokampa Nasıl Katılacağım”

            Fotokamp hakkında detaylı bilgi almak için 0 505 579 5213 nolu telefondan bilgi alınabilecek, ayrıca Fotokamp için oluşturulan www.malatyafotokamp.org adlı web sitesinden,  facebookta oluşturulan Uluslararası Malatya Fotokamp adlı gruptan ve MAFSAD’ın facebooktaki grubundan ayrıntılar incelenebilir.  [email protected]’a mail atıp daha detaylı bilgi de istenebilir.

ÖZCAN YURDALAN KİMDİR?

            1955 yılında Adana’da doğdu. Fotoğraf ve seyahat kuramlarıyla ilgileniyor. Fotoğraf çekiyor, yazıyor ve uzun yolculuklara çıkıyor.

Kitapları:
1. Ahşap Fanus - İran Yolculuğu - Sarı Otobüs 1 - Agora Kitaplığı 
2. Mavi Çöl - Pakistan Yolculuğu - Sarı Otobüs 2 - Agora Kitaplığı
3. Namaste - Hindistan Yolculuğu - Sarı Otobüs 3 - Agora Kitaplığı
4. Sagarmatha Eteklerinde - Nepal Yolculuğu - Sarı Otobüs 4 - Agora
5. Naure Çarkı - Suriye Yolculuğu - Sarı Otobüs 5 - Agora Kitaplığı
6. Atların Denizi - Moğolistan Yolculuğu Sarı Otobüs -6 - Agora Kitaplığı
7. Bir Seyyahın Kaybolma Kılavuzu – Agora Kitaplığı
8. Magrip – En Uzak Batı – Fas Yolculuğu – Agora Kitaplığı
9. Bir İsyanı Fotoğraflamak – Gezi’nin Fotoğrafçıları Anlatıyor - 
10. Belgesel Fotoğraf ve Fotoröportaj - Agora Kitaplığı

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber