Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 23 Mayıs 2017 - 16:49 Yorum: 0

Frontier Car Group, 22 milyon dolar finansman aldı

Yükselen piyasalarda kullanılmış otomobil pazarları kuran ve işleten Frontier Car Group (FCG), bugün 22 milyon dolarlık yatırımın kapanışını duyurdu.

Frontier Car Group, 22 milyon dolar finansman aldı

Yükselen piyasalarda kullanılmış otomobil pazarları kuran ve işleten Frontier Car Group (FCG), bugün 22 milyon dolarlık yatırımın kapanışını duyurdu. Beş ülkede faaliyet gösteren ve teknik, finans ve operasyon merkezi Berlin'de olan global şirket, Şili, Meksika, Nijerya, Pakistan ve Türkiye'nin yer aldığı ilk sıralardaki yükselen pazarlarda iş kurmak ve işlerini büyütmek amacıyla yatırım yapacak.

Yükselen piyasalarda kullanılmış otomobil pazarları kuran ve işleten FCG, 22 milyon dolarlık yatırımın kapanışını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre merkezi Berlin'de olan şirket, Şili, Meksika, Nijerya, Pakistan ve Türkiye yatırım yapacak. Frontier Car Group kurucu ortağı ve CEO'su Sujay Tyle şu ifadeleri dile getirdi: "Otomotiv satış sektörü, dünya çapında ilk sıralarda yer alan yükselen pazarlarda yetersizdir. Çok fazla tüketici talebine rağmen insanların makul fiyat karşılığında kullanılmış otomobillerini satabileceği etkin ölçeklendirilebilir bir yöntem bulunmamaktadır. Vizyonumuz, kullanılmış otomotiv satış sektörünün global yükselen piyasalarda teknoloji ve altyapı oluşumu vasıtasıyla nasıl işleyiş gösterdiğini yeniden keşfetmektir".

Balderton Capital'in ortaklarından Daniel Waterhouse şunları kaydetti: "FCG, oldukça fazla potansiyele sahip heyecan verici bir şirkettir ve bu şirkete yatırım kapsamında destek olmaktan memnuniyet duyarız. Kurucu ortaklar, otomotiv satışının geleceğine ilişkin açık ve net bir vizyona sahip olup şirketin hızlı büyüme eğrisinde etkin bir şekilde ölçeklendirilmesini sağlayan teknik çözüm ve operasyon modelini geliştirmiş Berlin'deki ekibi yönetmektedir. Şirketin halihazırda beş kıtada faaliyet göstermesi, gayret ve kararlılıklarının bir kanıtıdır".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber