Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

FTSO'dan yapımı devam eden fakülteye 200 bin liralık destek

MUĞLA (AA) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), yapımı devam eden Fethiye İşletme Fakültesi'ne 200 bin lira bağışta bulundu.FTSO Meclis Toplantısında, fakülteye bağışlanan 200 bin...

FTSO'dan yapımı devam eden fakülteye 200 bin liralık destek

MUĞLA (AA) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), yapımı devam eden Fethiye İşletme Fakültesi'ne 200 bin lira bağışta bulundu.

FTSO Meclis Toplantısında, fakülteye bağışlanan 200 bin liranın sembolik çeki, Fethiye Yüksek Öğrenim Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği yöneticilerine teslim edildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Muğla ekonomisini ayakta tuttuğunu ifade eden Arıcan, "İlçemizde ikinci ve üçüncü fakültelerin kurulup Fethiye Üniversitesi'ne dönüşmesiyle Fethiye ekonomisi gelişecek" dedi.

Arıcan, Fethiyelilerin bağışlarıyla yapılan ve toplam maliyeti yaklaşık 4 milyon olan binanın yüzde 75'nin tamamlandığını da kaydetti.

Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı ve Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar ise oda üyelerine bağış için teşekkür etti.

Bir dersliğe "Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası" isminin verileceğini aktaran Gavcar, fakültedeki iki binanın da devlet tarafından yaptırıldığını dile getirdi.

Gavcar, bir aksilik olmazsa bu yıl eylül ayında eğitim, öğretime yeni binada başlayacaklarını belirterek, "Türkiye'de üç ilçede üniversite kurulmasına karar verildi. Neden Fethiye de olmasın? 490 dönüm yerimiz hazır. Yedi  tane fakülte sığacak bir alan. Yanında genişleme sağlanabilecek alanlar da var" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber