Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Aralık 2014 - 08:18 Yorum: 0

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası

Samsunspor: 2 - Bursaspor: 3

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, İsmail Şencan, Kerem Ersoy

Samsunspor: Hasan Hüseyin Akınay, Ahmet Burak Solakel, Halil İbrahim Pekşen, Ercan Yazıcı (Dk. 80 Erdi Dikmen), Mücait Ceylan, Ali Zorlu, Safa Serbest (Dk. 64 Recep Niyaz), Talha Mayhoş,  Zafer Özden (Dk. 66 Taha Yalçıner), Serdar Eylik, Alperen Pak

Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Şamil Çinaz, Civelli, Emre Taşdemir, Belluschi, Bekir Yılmaz (Dk. 83 Aziz Eraltay), Josue, Ozan İpek, Fernandao, Enes Ünal (Dk. 57 Volkan Şen)

Goller: Dk. 13 ve Dk. 53 Safa Serbest (Samsunspor), Dk. 26 ve Dk. 56 Josue, Dk. 90 Fernandao (Bursaspor)

Sarı kartlar:  Dk. 25 Zafer Özden, Dk. 35 Ahmet Burak Solakel, Dk. 86 Serdar Eylik, Dk. 87 Hasan Hüseyin Akınay (Samsunspor), Dk. 8 Enes Ünal, Dk. 38 Civelli, Dk. 90 Volkan Şen (Bursaspor)

 

SAMSUN (AA) - Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'ndaBursaspor, deplasmanda Samsunspor'u 3-2 mağlup etti.

1. dakikada Enes Ünal'ın ceza sahası dışından sert şutunda top üst direğe çaparak, oyun alanına geri döndü.

10. dakikada misafir takımın atağında, Fernandao'nun ceza sahası çizgisinden yerden vuruşunda kaleci Hasan Hüseyin Akınay yatarak meşin yuvarlağı bloke etti.

13. dakikada Talha Mayhoş'un ortasında altı pas içinde Safa Serbert topa dokundu, meşin yuvaryak kaleci Harun Tekin'in bakışları arasında ağlarla buluştu. 1-0

17. dakikada Josue'nin ortasında Fernandao'nun kafayla indirdiği topa Belluschi altı pas içinde kötü vurunca, kaleci Hasan Hüseyin Akınay meşin yuvarlağı kontrol etti. 

26. dakikada Bursaspor skoru eşitledi. Josue'nin yaklaşık 25 metreden sert şutunda top ağlarla buluştu: 1-1

53. dakikada Ahmet Burak Solak'ın ortasında topun gelişine vuran Safa Serbest, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1

56. dakikada Fernandao'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Josue'nin vuruşunda meşin yuvaryak ağlara gitti: 2-2

81. dakikada Emre Taşdemir'in ortasında Fernandao topa, gelişine vurdu. Kaleci Hasan Hüseyin Akınay meşin yuvarlağı çizgide kontrol etti.

85. dakikada Halil İbrahim Pekşen'in aşırtma vuruşunda kaleci Harun Tekin son anda topu kornere çeldi.

90. dakikada Volkan Şen ceza sahasında kaleci Hasan Hüseyin Akınay'ı çalımladıktan sonra pasını Fernandao'ya aktardı. Ceza sahasında bulunan Fernandao'nun boş kaleye plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-3

Karşılaşmayı Bursaspor 3-2 kazandı.

- Maçın ardından

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda 3-2 kazandıkları Samsunspor maçına ilişkin, kendileri için 3 puanın önemli olduğunu söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Samsunspor’u iyi oyunundan dolayı kutladı.

Kupada en dirençli ve en savaşçı takımla oynadıklarını belirten Güneş, "Ben Samsunspor’u beğendim. Genç oyunculardı ama savaşçılardı. Güçleri yettiğince her şeyin yüzde 100’ünü vermeye çalıştılar. Az pozisyon buldular ama 2 gol attılar. Onları tebrik ediyorum" dedi.

Saha zeminine ve maçın ambiyansına uyum sağlayarak kazanmak için oynadıklarını belirten Güneş, şöyle devam etti:

"Pozisyonları fazla bulduk ama final paslarımız iyi değildi. Zor bir maç olduğunu düşünüyorum. Samsunspor bu oyun anlayışı ile oynarsa iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum. Bizim içinde üç puan önemliydi. Bugün son dakikalarda galip geldiğimiz için mutluyuz. Samsunspor gol buldukça direnci de arttı. Son dakikaya kadar maçı götürmeye çalıştılar ve bu da onları yordu."

- Samsunspor cephesi

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın ise maçı kaybettiklerini fakat genç futbolcuları kazandıklarını söyledi.

Takımın 90 dakika iyi mücadele ettiğine vurgulayan Altın, şöyle devam etti:

"Sadece puan kaybettik ama çok güzel şeyler kazandık. İhtiyacımız olan futbolcuları kazandık. Futbol adına güzel şeyler yaptık. Çocuklarımız istediklerimizi sahaya muhteşem bir şekilde yansıttı. Onun için mutluyuz. Geniş bir kadroya sahibiz. Ligde şans bulamayan futbolcu arkadaşlarımızı hazırlamak adına iki takım var. Benim biraz işim zorlaştı. Futbolcularım saha içeresinde gösterdikleri muhteşem performanstan dolayı artık bana ‘hocam biz buradayız, artık bizi gör’ diye mesaj verdi. Biz futbol adına iyi şeyler yapalım istiyoruz. Onun için maçı kaybettik ama futbolcu arkadaşlarımızı yavaş yavaş kazanmaya başlıyoruz." 

Altın, genç oyuncuların maç tecrübesi kazandığını belirterek, "İki kez öne geçtik ama tabii ki tecrübe de önemli. Karşınızdaki takım Türkiye liglerinin 5'inci şampiyonudur. Şenol Güneş hoca bizi ciddiye aldı ve tam kadro sahaya çıktı. Puan alamadık ve üzüntülüyüz. Üç maçımız daha var ve ortada dokuz puan var. İnşallah onları hanemize yazdırırız" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber