Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Ekim 2014 - 18:03 Yorum: 0

GAPLASDER'den GSO'ya ziyaret

GAPLASDER Başkanı Kökoğlu: "Güneydoğu'daki plastik ve kimya üretimi yapan şehirlerdeki sanayicilerle sinerji yaratarak, sektöre katkıda bulunmak istiyoruz"

GAPLASDER'den GSO'ya ziyaret

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği (GAPLASDER) Başkanı Murat Kökoğlu, Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti. 

Kökoğlu, ziyarette, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en önemli sektörlerinden biri olan plastik ve kimyada faaliyet gösteren iş adamlarını bir çatı altında toplayan derneklerini Eylül ayında kurduklarını hatırlattı.

Kurucu üyeler arasında sektörün önemli isimlerinin bulunduğunu ifade eden Kökoğlu, Güneydoğu'daki plastik ve kimya üretimi yapan şehirlerdeki sanayicilerle sinerji yaratarak, sektöre katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

Bölgedeki tüm plastik ve kimya firmalarını kucaklayarak, problemlerinin çözümlerine yardımcı olacak yapıya sahip olduklarını aktaran Kökoğlu, şunları kaydetti:

"Plastik ve kimya sektörü, üretim ve ihracat gücü, sağladığı istihdam ve katma değer açısından Türkiye'de en önemli sektörler arasında yer alıyor. Gaziantep'ten bu yılın 9 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 569 milyon dolar ihracat yapıldı."

GSO Başkanı Adil Konukoğlu da derneğin genç ve dinamik ekibine başarılar diledi.

Plastik ve kimyanın, ekonomide büyük öneme sahip olduğuna ve diğer bütün sektörleri yakından ilgilendirdiğine dikkati çeken Konukoğlu, sektördeki firmaların bir çatı altında toplanarak güç birliği yapmasının doğru bir karar olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber