Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

GAÜN'de "Toplumsal Duyarlılık Projesi" zorunlu ders oldu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen Toplumsal Duyarlılık Projesi, üniversitede...

GAÜN'de 'Toplumsal Duyarlılık Projesi' zorunlu ders oldu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen Toplumsal Duyarlılık Projesi, üniversitede zorunlu ders kapsamına alındı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, toplumsal duyarlılığın Türkiye'de ilk defa bir devlet üniversitesinde zorunlu ders kapsamına alındığı belirtildi.

Proje kapsamında, toplumsal konulara duyarlı, sorumluluk bilincine sahip, sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerde gönüllü olarak yer alacak öğrencilerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

GASKİ yetkilileri tarafından üniversite öğrencilerine proje kapsamında, "Küresel Isınma, Çevre Bilinci ve Su Tasarrufu" konulu eğitim veriliyor.

Eğitimi başarıyla tamamlayan üniversite öğrencileri de, öğrendiklerini kent genelindeki ilkokullarda anlatıyor. Bu kapsamda, GASKİ personelleri ve üniversite öğrencilerinden oluşan 40 kişilik ekip, 5 okulda 7 bin öğrenciye eğitim verdi. Çocuk eğitimlerinde animasyon filmler ve şarkılar da kullanılıyor.

Bu arada, 50 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenen eğitimlerin sonunda, öğrencilere kırtasiye ürünlerinden oluşan hediyeler dağıtılıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber