Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Eylül 2014 - 12:13 Yorum: 0

Gazi ve Şehitlerimize minnet duyuyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gazi ve Şehitlerimize minnet duyuyoruz

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakır, mesajında, Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra 19 Eylül 1921'de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanı ile mareşal rütbesinin verilmesi dolayısıyla her yıl aynı günün Gaziler Günü olarak kutlandığını anımsattı.

Gaziler Günü'nün şanlı Türk tarihini yad etmek, gelecek kuşaklara aktarmak ve değerlerin yaşatılması adına büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Çakır, şunları kaydetti:

"İnancımız gereği düşmana karşı mücadele vererek şahadet şerbetini içen ecdadımız nurlanmış, savaştan sağ veya yaralı olarak kurtulanlar da onurlanmış olarak kabul edilmektedir. Gerçekten de vatan, millet aşkına gösterdikleri mücadele azimleriyle kahraman gaziler birer onur abideleridir. Gaziler Günü vesilesiyle tüm şehitlerimizi ve vefat eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum."

ŞEHİT VE GAZİ DERNEKLERİNDEN BAŞKAN ÇAKIR’A ZİYARET

dsc_1101.jpg

Gaziler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş beraberinde  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Türkiye Harp Malulleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıslı ile Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Sıdık Selçuk ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Gaziler günü dolayısıyla bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, bu gün dolayısıyla bir kez daha vatan için canını vermiş şehitleri andıklarını söyledi.

Şehit aileleri ve gazilerle daima iç içe olduklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ise Gaziler Günü nedeniyle birçok etkinliğe imza atacaklarını söyledi.

Çakır: Gazi ve Şehitlerimize minnet duyuyoruz.

Türk Milletinin şehit ve gazilere minnet duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Şehitlik ve gazilik herkese nasip olmaz. Şehitlik ve gazilik en kutsal mertebelerdir. Vatanı için canından vazgeçen şehitlerimizi de gaziler gününde şükranla, minnetle yad ediyoruz. Bütün gazilerimizin gününü kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber