Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2014 - 14:28 Yorum: 0

Gaziler Günü

Gaziler Günü dolayısıyla AK Parti Mersin Miletvekilleri Ökten, Bozkurt ve Uzun, birer mesaj yayımladı

Gaziler Günü

MERSİN (AA) - Gaziler Günü dolayısıyla AK Parti Mersin Miletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun, birer mesaj yayımladı.

Ökten, mesajında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugüne kadar şehit ve gazi olmuş Türk Ordusu'nun bütün kahramanlarını saygıyla hatırlayarak sonsuz şükranlaranlarını sunduğunu belirtti.

Tüm gazilerin onurlu bir yaşam sürmesini sağlamak ve bunun için gerekli düzenlemeleri yapmak, hem vatanseverliğin hem de tarihe karşı sorumlulukların bir gereği olduğunu ifade eden Ökten, şunları kaydetti:

"Biz AK Parti olarak 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı'nı kurarak onların hayatlarını kolaylaştıracak noktalarda, kamuya ait her türlü sosyal müessesede şehit ve gazi aileleri öncelikli olarak yararlanmasını ve yakınlarının kamuda olan taleplerinde öncelik sağladık. Onların birinci dereceden yakınlarından birine kamuda kadrolu iş verilmesinin yolunu açtık. Yine kanunlarla, gazilere bağlanan aylıkların yeni bir işte çalışmaları halinde kesilmemesi sağlanmış ve şehit yakınları ve gazilerimizin aylıklarında iyileştirme yapılmıştır."

Bozkurt ise mesajında bugünün bağımsızlık mücadelesinde kahramanlık destanı yazan, göstermiş oldukları üstün başarılarıyla dillere destan olan gazilerin şan ve şeref günü olduğunun altını çizdi.

Yüzyıllara varan birlikteliğin bu topraklar üzerinde hangi etnik gruptan olursa ve hangi inanca tabi olursa olsun hep kardeş ruhuyla hayatını idame ettirdiğini kaydeden Bozkurt, "Bugün üzerinde bulunduğumuz topraklar vatan uğuna hayatlarını feda eden atalarımızın bize armağan ettiği vazgeçilemez kutsal emanetlerdir. Ülke savunmasında köklü inancından gelen ya şehitlik yada gazilik mertebesini arzulayan mehmetçik, bu inançla ve fedakarlık düşüncesiyle milli mücadeleyi bir olmak diri olmak, ruhu ve şuuruyla taçlandırmıştır. İşte Türkiye Cumhuriyeti devleti bu destansı zaferlerin temelleri üzerine yükselmiştir" ifadelerini kullandı.

Uzun da mesajında, tarihe altın sayfalar yazdıran şehitlere ve kahraman gazilere minnet ve şükran borçlu olduklarını belirtti.

Gazilerin kahramanlıklarının hafızalardan silinmeyip hiçbir zaman unutulmayacağını bildiren Uzun, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, gazi ve şehitleri minnetle anıyoruz. Tüm dünya insanlarının huzur ve sevgi içerisinde bir arada yaşayacakları hoşgörülü, barış dolu bir dünyanın temellerinin atılacağı düşüncesiyle, sebebi ne olursa olsun her türlü savaşın son bulmasını diliyoruz. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, çocuklarını, eşlerini, yakınlarını, en sevdiklerini bu vatan için kaybedenlere sabır diliyor, ölümü göze almış gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber