Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 31 Ağustos 2014 - 18:14 Yorum: 0

Gazze yaralarını sarmaya çalışıyor

Filistin Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Rami el-Hamdallah, 51 gün boyunca İsrail'in saldırılarına hedef olan Gazze'de önceliklerinin "imar planı" olduğunu belirtti.

Gazze yaralarını sarmaya çalışıyor

Filistin Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Rami el-Hamdallah, 51 gün boyunca İsrail'in saldırılarına hedef olan Gazze'de önceliklerinin 'imar planı' olduğunu belirtti.

Hamdallah, Ramallah'ta uluslararası katkı kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantının arkasından yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'deki yıkıma değinerek, şunları kaydetti:

'Gazze'ye acil katkı planı çerçevesinde devinim edeceğiz. Evleri ziyan görenler için süratli bir biçimde tamirat çalışmalarına başlayacağız. Saldırılarda evleri % yıkılanlara da ev kiralayacağız. Gazze'de bir başka önceliğimiz de elektrik şebekelerinin tamir edilmesi ve elektrik gücünün artırılması olacak. Bölgedeki kuyuları, yıkılan ve tahrip bulunan su şebekelerini ıslah çalışmaları yapacağız ve su pompaları temin edeceğiz.' 

Sağlık merkezlerinin ziyan gören kısımlarının onarılacağını ve hastaneler için lüzumlu materyallerin acilen sağlanacağını aktaran Hamdallah, yeni eğitim-öğretim yılının bir an öncelikle başlaması için de okulların tamiratına başlanacağını dile getirdi.

Hamdallah, hükümetin, İsrail'in yerle bir ettiği Gazze'yi bayındırlık etmek için uluslararası katkı kuruluşları ve örgütlerle iş birliği yaparak çalışacağını da vurguladı.

İsrail, yıllardır kuşatma altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra ordusunu karadan çeken İsrail, Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti. Saldırılarda 578'i çocuk 2 bin 147 kişinin hayatını kaybettiği 11 binden çok bireyin yaralandığı açıklanmıştı.

Filistin Çalışma İskan Bakanlığının verilerine göre, 51 gün devam eden saldırılarında, Gazze'de 2 bin 276 ev % yıkılırken, on binlerce ev hasar gördü.

Muhabir: Qays Abu Samra, Hacer Bal

ETİKETLER: Gazze , yaranı , sarmaya , çalışıyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber