Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Mayıs 2014 - 13:24 Yorum: 0

Geleneksel Çocuk Oyunları şenliği başladı

Malatya Valisi Vasip Şahin tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklaşa yürütülen “Çocuk Oyunları Şenliği” Yeşilyurt Yeşiltepe Spor Kompleksinde başlatıldı.

Geleneksel Çocuk Oyunları şenliği başladı

MALATYA GUNCEL- Malatya Valisi Vasip Şahin tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklaşa yürütülen “Çocuk Oyunları Şenliği” Yeşilyurt Yeşiltepe Spor Kompleksinde başlatıldı. Vali Vasip Şahin düzenledikleri bu şenliğin yararlı geçmesini dilediğini belirtti. Emeği geçen herkese ayrıca bu organizasyona katılan tüm oyunculara başarılar diliyorum ayrıca geleneksel çocuk oyunları faaliyeti bu kapsamda gelenek ve göreneklerin yeni nesillere aktarılmasını sağlayan kültürel bir etkinliktir dedi.

İlk ,Orta ve Lise çağındaki çocuk ve gençlere yönelik olarak düzenlenen oyun şenliği yarışmalarının açılışına,Malatya Valisi Vasip Şahin , İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin,Şube Müdürü Mehmet Akkgün ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çocuk Oyunları Şenliği , geleneksel çocuk oyunlarımızın yaşatılması, toplumda bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenmiş olup Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonun desteği ile Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği (GEÇODER) arasında yapılan protokole bağlı kalınarak çalışmalar ildeki organizasyon komitesi tarafından yürütülmektedir.

Bu kapsamda, Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin düzenlenmesi;

Çocukların oyun alanlarını kısıtlayan modern şehir hayatında oynanmayan, unutulan ve öz kültürümüz olan geleneksel çocuk oyunlarımızı oynayabilmesini, yarışma, kazanma ve kaybetme kavramlarının çocuklarımıza en olumlu şekilde öğreten değerler bütünü olmasını, hızla çoğalan nüfusumuzun mutlu, sağlıklı ve bilinçli nesiller olarak geleceğe sağlam adımlarla yürümesini, modern şehir yaşamının çocukların oyun alanlarını kısıtlamasından doğan olumsuzlukları gidermesine katkı sağlaması, çocuklarımıza küçük yaşta spor kültürü ve spor bilinci kazandırması, yetişkinlerin de çocuk oyunlarına katılmasıyla kuşaklar arası iletişimin ve paylaşımın artmasına katkı sağlayacaktır.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber