Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 14 Mart 2015 - 22:38 Yorum: 0

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da

Bakan Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bizim davamızın ruhu, inancı ve kökü bin yıl önceye uzanıyor. Çünkü bu davanın kökünde inanç var" dedi.

Kılıç, Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki AK Parti Samsun Gençlik Kolları 4. Olağan İl Kongresi'nde, artık demokrasisi ve siyasi anlayışı çok üst seviyelere gelmiş bir ülkenin temsilcisi olduklarını söyledi.

Gençlere seslenerek, AK Parti davası ruhunun kurulduğu gün başlamadığını, bin yıl öncesine dayandığını vurgulayan Kılıç, "Bizim davamızın ruhu, inancı ve kökü bin yıl önceye uzanıyor. Çünkü bu davanın kökünde inanç var. Bu davanın kökünde birliktelik var, insana hizmet var ve insana en büyük müjdeyi getiren Peygamber Efendimizin ruhu var. Bu dava sadece 15 sene önce, 12 sene önce, 13 sene önce, 20 sene önce başlayan bir dava değil ama bu birlikteliğin ve beraberliğin nişanesi sizlersiniz" ifadesini kullandı.

- "Bu mirasın hakkını vermeniz lazım"

Çanakkale Savaşı'nda en ön saflarda gençlerin durduğuna dikkati çeken Bakan Kılıç, onun için bugünün gençlerinin de en ön saflarda olması gerektiğine işaret etti.

Bakan Kılıç, gençlerin önde yürümesinin oldukça önemli olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Çanakkale’de şehitlerimizin mezar taşlarına bakın, oradaki illere bakın, o zaman Osmanlı devletinin içinden, her bölgesinden gelen, bugün artık sınırımızın dışından olan bölgelerden, Ortadoğu'dan, Balkanlar'dan Kırım'dan gelmiş neferler el ele, kol kola beraberce şehit oldular, gazi oldular. Sizler bugün burada hür ve serbest olasınız diye oldular. Onun için üzerinizdeki miras büyük. Bu mirasın hakkını vermeniz lazım. Bu mirasın hakkını en iyi şekilde taşımanız gerekiyor. Yıllar yılı uluslararası siyasette ve diplomaside çok kısır yaşadık. Kendi sınırlarımızın içinde kapalı bir şekilde kimseye bulaşmadan diplomasi yapmaya çalıştık ama doğrusu bu değildir. Diplomasi bu değildir."

"Diplomasi ve hakkı savunmak, doğru düşündüğün, doğru bildiğini her zaman ve her şart altında söylemektir" diyen Kılıç, şunları kaydetti:

"İşte bunun en güzel örneklerinden birisini ve hala dünyada konuşulan ve artık slogan haline gelmiş olan örneklerin en büyüğünü Cumhurbaşkanımız Davos’ta verdi. Dünyaya 'one minute' dedi. O gün Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu oradaydı. Bizim dünya siyaseti içindeki, diplomasideki duruşumuza, yolumuza, yürüyüşümüze devam etti. Siyasi partiler, muhalefet, Cumhuriyet Halk Partisi ne diyor? 'Ortadoğu bataklığı'. Yazıktır. Ortadoğu bir bataklık değildir. Ortadoğu medeniyetlerin temelidir, köküdür. Bugün bazı sıkıntılar yaşıyor olabiliriz ama Ortadoğu’nun ne anlama geldiğini bilmeyenler, Ortadoğu’ya 'bataklık' derler ama biz asla ve asla Ortadoğu’yu, Ortadoğu coğrafyasını bataklık olarak görmedik ve görmeyeceğiz."

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, AK Parti Samsun Gençlik Kolları üyeleri ile fotoğraf çektirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber