Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 25 Ekim 2014 - 13:03 Yorum: 0

Gönül rahatlığıyla ayrılıyorum

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, bu kez aday olmadığı seçimli olağanüstü genel kurul toplantısına gelerek oyunu kullandı.

Gönül rahatlığıyla ayrılıyorum

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kongrede, 9 numaralı sandıkta oyunu atan Aysal, çok beklemeden ayrılırken, medya mensuplarına açıklamada bulundu.

Başkanlık koltuğunu devredecek olmasıyla ilgili olarak, 'Her şeyden öncelikle bir rahatlama duygusu yaşıyorum' diyen Aysal, 'Seçilecek arkadaşımıza gerçekten başarılar diliyorum. Çünkü Galatasaray büyük mesuliyetleri bulunan bir kurum. Sadece camiaya karşı değil, Türk halkına karşı, hatta dünyaya karşı sorumluluklarımız var. Bu görevi ben 3,5 sene kocaman bir itimat ve huzurla yerine getirdim. Gönül rahatlığıyla da ayrılıyorum' değerlendirmesinde bulundu.

Yeni başkanın bıraktıkları yerden devam edeceğini dile getiren Aysal, 'Şunu katiyetle bütün taraftarlarımıza söylüyorum, hepimizin bahsettiği bunun şeklinde Galatasaray'da öyle sıkıntılar falan yok. Tüm kulüplerimizin yaşadığı standart sıkıntıların ötesinde, gelen arkadaşım öteki bir sorunla karşılaşmayacak. Direksiyona geçtikten sonra her ay aralıksız önemli bir iş gerektiren bir vazife bu. Ayağınızı gazdan çekmeyeceksiniz' diye konuştu.

Galatasaray'ın önümüzdeki devirde Avrupa kupalarına katılamama tehlikesi bulunduğu yönündeki yorumlara da bir defa daha yanıt verici Aysal, 'Böyle bir tehlike olursa, bütün kulüpler için olur. İlla bir kulüp gidecekse, sizi temin ederim bu kulüp Galatasaray olacaktır. Bu durumun unutulmaması için tekrar ediyorum' biçiminde görüş belirtti.

Ünal Aysal, yeni dönemde nasıl bir yaşamı olabileceği meselesinde da, 'Kendi hususi hayatım, ailem mevcut fakat onun ötesinde, Galatasaray gene olacak. Galatasaray için, dışarıdan bir taraftar şekilde hazırladığım 1-2 projem var. Bu projeleri gerçekleştirip, camiama armağan etmek istiyorum' ifadelerini kullandı.

'Bugünkü koşullarda memleket dışı hedeflerimiz kısıtlı'

Ünal Aysal, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son oynanan Borussia Dortmund maçının arkasından yaptığı ve hedeflerinin 4. yıldızı takmak olduğunu söylediği açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

'Bizim Avrupa hedefimiz, uzun soluklu bir amaç ve 1-2 senede halledilebilecek bir muvaffakiyet değil. Benden sonra görevi alacak başkan da bizimle tıpkı doğrultuda gitmeyi planlarsa, gene önümüzdeki 1-2 sene içinde amaca ulaşılabilir. Bu sene buna hazır mıyız? Evvel açıklamalarım vardı ve ben de ayrıcalıklı bir şey söylemedim. Özellikle bu sene için, bu yabancı kısıtlamaları ve stat sorunlarıyla futbolda önemli bir azalma yaşadık. Bu düşüş, hariç maçlara da yansıyacaktı. Biz de ucundan köşesinden bunu yaşıyoruz. Prandelli de herhalde böyle bir düşünceyle hedeflerini, önceliklerini lig şekilde belirledi. Gayet tabi içeride ve dışarıda muvaffakiyet istiyoruz ama akılcı olmak lazım. Bugünkü koşullarda memleket dışı hedeflerimiz kısıtlı.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber