Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 28 Ağustos 2014 - 22:14 Yorum: 0

Görevi şerefle sevgili arkadaşıma devrettim

11. Cumhurbaşkanı Gül, "Şerefimizle devraldığımız cumhurbaşkanlığını şerefle yaptık, şimdi de şerefle çok değerli, sevgili arkadaşıma devretmiş oldum" dedi.

Görevi şerefle sevgili arkadaşıma devrettim

Görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devrettiği törenin ardından askeri törenle Çankaya Köşkü'nden uğurlanan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile benzeri Hayrünnisa Gül'e, yerleşkeden ayrılmadan önce Cumhurbaşkanlığı çalışanları ve korumalar veda etti.

1 No'lu kapıya giden yol boyunca Gül çiftine el sallayan ve alkışlayan personele, Abdullah Gül ile benzeri Hayrünnisa Gül de makam aracından el sallayarak cevap verdi. 

Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda bir vakit dinlenen Gül çifti, daha sonra İstanbul'a devinim etmek üzere Esenboğa Havalimanı'na gitti.

Abdullah Gül, havalimanında fazla aşırı sayıda yurttaş yönünden karşılandı. Ellerinde Türk bayrağı olan vatandaşlar, Gül'e sevgi gösterisinde bulundu. VIP salonunun girişinde kendisini uğurlayanlara hitap eden Gül, 'Hepinize fazla aşırı fazla teşekkür ediyorum. Çok şükür şerefle, onurla, gururla yaptığım cumhurbaşkanlığını, kıymetli kardeşime devrettim. Şimdi de gidiyorum. Gösterdiğiniz sevgiye, muhabbete fazla aşırı fazla teşekkür ederim' dedi.

Vatandaşlar, konuşmasının peşinden Gül'e çiçek verdi.

Gül, VIP salonunda karşılaştığı İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile de bir vakit sohbet etti.

Kendisini uğurlamaya gelen birtakım kişilerle de sohbet eden Gül, benzeri ve çocuklarıyla VIP salonundan aprona geçti. Bu sırada görüntü almaya çalışan gazeteciler içinde kısa süreli izdiham yaşandı.

Gül için havalimanında askeri merasim düzenlendi. Tören mangasını selamlayan Abdullah Gül, hususi uçak 'CBK' ile İstanbul'a gitti. Gül ile benzeri ve çocukları da İstanbul'a devinim etti. Bu sırada Gül'ün görevi süresince Köşk'te çalışan birtakım kişilerle, eşlerinin ve çocuklarının da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Gül'ü havalimanından Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Bülent Arınç ve Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski bakanlardan Ömer Dinçer, Sadullah Ergin ve Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Şahin ve Salih Kapusuz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile fazla aşırı sayıda vatandaş uğurladı.

'Kalbimiz onlarla birlikte'

Uğurlamanın peşinden matbuat mensuplarının sorularını cevap veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, arkadaşları şekilde vazifesini devreden ve İstanbul'a devinim eden Abdullah Gül'ü uğurladıklarını söyledi.

Arınç, şöyle devam etti:

'Burada bulunan, bulunamayan tüm arkadaşlarımız, senelerden buyana müşterek politika yaptığımız, çıkarlarını fazla aşırı sevdiğimiz ve takdir ettiğimiz Cumhurbaşkanımızı Ankara'dan İstanbul'a uğurlamak istedik. Halkımız da geldi. Çok kocaman bir kalabalık vardı. Onlar da Cumhurbaşkanımıza sevgilerini gösterdiler.

Pek fazla aşırı bakan arkadaşımız, mebus arkadaşımız, eski dostları, müşterek politika yaptığımız, savaş ettiğimiz pek fazla aşırı arkadaşımız, birbiri ile kısa zamanda haberleşmek şekli ile uğurlamada bulundular. Onu İstanbul'a uğurluyoruz. Her vakit gönlümüz, kalbimiz onlarla müşterek olacak. Kendilerini, eşini ve çocuklarını fazla aşırı seviyor ve takdir ediyoruz. Allah, güzel günler göstersin, sıhhat ve rahatlık versin. İnşallah yeni Cumhurbaşkanımız, 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da daima başarılı bir devir geçirecektir. Halkımıza, milletimize kocaman hizmetler yapacaktır ve inşallah günü geldiğinde de şüphesiz iki çağı düşünerek söylüyorum, kendisine böyle güzel bir uğurlama ve Cumhurbaşkanlığı Köşkünden bir ağırlama merasimi yapılır, yaşamda olanlar da görür.'

'O canlı bir siyasetçi'

Arınç, bir matbuat mensubunun Gül'ün kalabalık bir küme tarafında uğurlandığını belirtip bu konudaki görüşünü sorması üzerine, vatandaşların kendiliğinden uğurlamaya geldiğini, uğurlamanın Abdullah Gül'ü mesut ettiğini söyledi.

Arınç, 'Ankara'da 7 sene cumhurbaşkanlığı yaparken, daha evvela de başbakan ve milletvekilimiz olarak hizmet ederken şüphesiz fazla aşırı güzel işler yapmıştır, halkımız onu fazla aşırı sevmiştir. 81 ili dolaşan ve her ilde de binlerce on binlerce bireyin sevgisiyle karşılanan bir cumhurbaşkanıydı. Ankara'dan uğurlanması da tıpkı güzellikte oldu. Çok güzel bir akşam geçirdik' dedi.

Arınç, Abdullah Gül'ün bundan sonra ne yapacağını soran bir matbuat mensubuna da, 'Kendisi anlatım etti, İstanbul'a gideceğini, orada yerleşeceğini, oturacağını. İnşallah Türkiye'nin sorunlarına da hiç bir vakit alakasız kalmayacak. O canlı bir siyasetçi. Türkiye ile alakalı ne konu olursa ve ona ne vazife düşerse eminim bundan kaçınmayacaktır' karşılığını verdi.

'Her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum'

Gül'ü, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve başka ilgililer karşıladı. 

Abdullah Gül ile benzeri Hayrünnisa Gül ve çocukları da İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda Gül'ün gelişini ellerindeki Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlar, 'Devletin onuru, milletin gururu', 'Bu ulus size fazla aşırı şey borçlu' ve 'Sen herzaman gül, Türkiye'nin Gül'ü' yazılı pankartlar açtı. Vatandaşlar bununla beraber 'Devletin onuru, milletin gururu' halinde slogan attı.  

Kendisini bekleyenlerle tokalaşan Gül, sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlarla kısa vakit sohbet etti. 

Gül, gazetecilerin soruları üzerine, 'Evet, Ankara'da konuştuk. Sağolun, herkese fazla aşırı teşekkür ediyoruz. Yoruldunuz, yorulmak ettiniz. Çok şükür, şerefimizle devraldığımız cumhurbaşkanlığını şerefle yaptık, şimdi de şerefle fazla aşırı değerli, sevgili arkadaşıma devretmiş oldum. İnşallah bundan sonra yurt için hayırlı olur. Her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum' ifadelerini kullandı. 

Bir gazetecinin, 'Bundan sonraki parti hayatınız nasıl olacak?' şeklindeki sorusuna Gül, 'Yakından takip edersiniz. İstanbul'dayız artık. Ankara'ya 'Allahaısmarladık' dedik geldik' yanıtını verdi.  

Tüm Kayserililer Derneği Başkanı Fatih Doğan, Gül'e 'Hoş geldiniz' diyerek, çiçek takdim etti. 

Gül, daha sonra 'Devletin onuru, milletin gururu' yazılı pankart açan 5 yaşındaki Azra Nur Öner ve 9 yaşındaki Ahsen Nur Öner kardeşlerle bir vakit sohbet etti. 

Kendisini uğurlayan protokol üyelerine de 'Allahaısmarladık' diyen Gül ile benzeri Hayrünnisa Gül, araçtan gazetecilere el sallayarak, havalimanından ayrıldı. Gül çifti, Tarabya'daki Huber Köşkü'ne gitti.   

Bu arada, Abdullah Gül, Ankara'dan ayrılırken Twitter hesabından paylaştığı mesajda, 'Milletimi temsil etme şeref ve gururuyla yürüttüğüm cumhurbaşkanlığı vazifesini devrettim. Şimdi de Ankara'dan ayrılıyorum. Herkese selam ve sevgilerimle...' ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber