Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde
Sağlık 16 Nisan 2014 - 12:28 Yorum: 0

"Göz kuruluğu, en çok şikayet edilen hastalıklar arasında"

Göz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Taşındı:

'Göz kuruluğu, en çok şikayet edilen hastalıklar arasında'

SAKARYA (AA) - Göz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Emrullah Taşındı, teknolojinin gelişmesiyle insanların günlük faaliyetlerinin değiştiğini belirterek, bu nedenle göz kuruluğunun en çok şikayet edilen göz hastalıkları arasında yer aldığını bildirdi.

Taşındı, yaptığı yazılı açıklamada, tedavi edilebilen göz kuruluğunda çevresel faktörlerin önemli sebepler arasında yer aldığını kaydetti.

 Uzun süre bilgisayar veya televizyon başında bulunmanın hastalığa yol açan unsurların başında geldiğine dikkati çeken Taşındı, klimaların da havayı kuruttuğunu, aynı şekilde göz kuruluğuna neden olduğunu aktardı.

Taşındı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gözyaşı salgısı, erkek ve kadınlarda ilerleyen yaşla azalıyor. Oysa insan ömrünün uzamasıyla ileri yaşlarda da net görmeye ihtiyaç duyuyoruz. Teknolojinin gelişmesiyle insanların günlük faaliyetleri değişiyor. Eskiden görme ihtiyacı uzağı veya ince ayrıntıları fazla gerektirmezken, günümüz yaşantısında bilgisayar, televizyon, yüksek çözünürlüklü yayın, 3D gibi görmek için çaba sarf edilen ortamda net görmeye ihtiyacımız var. Bu sebeple göz kuruluğu, günümüzde en çok şikayet edilen göz hastalıkları arasında yer alıyor."

- Hastalık belirtileri

Taşındı, göz kuruluğunun kişiden kişiye değişebildiğini belirterek, yaşın ilerlemesi, menopoz ve sigara dumanından kaçınılması gerektiğini vurguladı.

"Kuruluk, kaşıntı, yanma ve batma, gözde yabancı cisim hissi, ışığa duyarlılık, aşırı göz yaşarması, bulanık görme, gece görmede zorluk ve yorgunluk hissi gibi belirtiler göz kuruluğu hastalığında en çok şikayet edilen durumlar arasında geliyor" ifadesini kullanan Taşındı, hastalara şu önerilerde bulundu:

"Gözü nemli tutabilmek için gözyaşının yerini tutan birçok suni gözyaşı damlası var. Gözünüze birinci aşamada günde iki defa damlatmalısınız. Gözünüz tedaviye cevap vermezse damlatma olayı günde beş defaya kadar çıkartılır. Tabii bu durum yaşam kalitenizi olumsuz etkileyebilir. Kişi gözünde devamlı yanma, batma ve yabancı cisim hissi olduğu için rahatsızlık hisseder. Tedavi süreci mutlaka takip edilmeli ve doktor önerisi dışında hiçbir ilaç ya da benzeri çözüm yollarına başvurulmamalıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber