Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

"Güçlü Türkiye, güçlü Balkanlar demek"

Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Mucaj:

'Güçlü Türkiye, güçlü Balkanlar demek'

BURSA (AA) - VEDAT YÜCEBAŞ - Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Genci Mucaj, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi anlamda büyümesi ve gelişmesinin Balkanlar için de önemli olduğunu belirterek, "Türkiye, Balkanlar için çok önemli bir ülke. Güçlü Türkiye, güçlü Arnavutluk, güçlü Kosova, güçlü Makedonya yani güçlü Balkanlar demek" dedi.

Mucaj, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Bulgaristan ve diğer Balkan ülkelerinden göç edenlerin Türkiye'de entegrasyon sorunu yaşamadığını, kendilerini vatanlarında hissedip kalkınma için ellerinden gelen çabayı gösterdiğini söyledi.

Türkiye'de Arnavut, Kosovalı, Makedon, Sırp ve başka Balkan ülkelerinden çok sayıda göçmenin yaşadığını vurgulayan Mucaj, "Türkiye, Balkanlar için çok önemli bir ülke. Güçlü Türkiye, güçlü Arnavutluk, güçlü Kosova, güçlü Makedonya yani güçlü Balkanlar demek. Biliyoruz ki Türkiye güçlendikçe Balkanlar da bundan olumlu etkilenecek, bölgede istikrar daha da artacak" diye konuştu.

Mucaj, Arnavutluk'un büyükelçisi olarak Türkiye'de gittiği her yerde, Mardin'de, Manisa'da, Samsun'da, Antalya'da büyük bir ilgi ve tebessümle karşılandığını anlattı. Türklerin de aynı sempati, ilgi ve tebessümü Arnavutluk'ta gördüğünü dile getiren Mucaj, bunun iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin ne seviyede olduğunu gösterdiğini belirtti.

Arnavutluk yönetimi ve dünyadaki tüm Arnavutların Türkiye'yi çok yakın bir dost hatta kardeş olarak gördüğünü ifade eden Mucaj, "İki ülke arasında yüzyıllar öncesine uzanan dostluk ve kardeşlik var. O nedenle savaş dönemlerinde Arnavutların göç için akıllarına gelen ilk ülke Türkiye. İki halk asırlardır birlikte yaşıyor. Artık bu, dostluk sınırını da aşmış durumda, akraba, kardeş olarak görüyoruz Türkiye'yi ve Türkleri. O nedenle Türkiye'nin çok başarılı olması, güçlenmesi bizi çok sevindirir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber