Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Mayıs 2017 - 10:18 Yorum: 0

Gümüşhane’de lider çocuk tarım kampı sona erdi

Gümüşhane'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını...

Gümüşhane’de lider çocuk tarım kampı sona erdi

Gümüşhane'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliliği hakkında bilgi vermeyi amaçlayan "Lider Çocuk Tarım Kampı" yapıldı.

Ülke genelinde uygulanan Lider Çocuk Tarım Kampı, Gümüşhane'de 22-24 Mayıs 2017 tarihleri arasında Dumlupınar İlköğretim Okulunda eğitim gören 24 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kamp ayrıca 2017 yılının Birleşmiş Milletler tarafından "Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle eko tarım turizmi, çiftlik turizmi, köy turizmine yönelik ve Ülkemizde Kırsal Turizm konuları eğitim ve etkinliklerle desteklendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Yalvaç, kampın açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlığın eğitim faaliyetleri kapsamında 2017 yılı Lider Çocuk Tarım Kampı adı altında ilköğretim 4. sınıflarına yönelik öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Çocuklarla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Yalvaç, kurumun bütün faaliyet alanlarını ihtiva eden bu programın çocuklara hayata dair faydalı bilgi birikimi sağlayacağını ifade etti.

Kampın ilk gününde çocuklara kurumun teşkilat yapısı, görevleri, personel yapısı hakkında bilgiler verildi. Gıda sağlığı hizmetlerinin tanıtıldığı kampın ikinci gününde ise Tarım ve Tarımsal Üretim, Gıda Güvenirliği ve Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak, Bilinçli Tüketici, Gıda Denetim Hizmetler ile Süt ve Sütün Sağlıklı Beslenmedeki Önemi konusunda eğitim verildi.

Kampın üçüncü gününde tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yerleşim merkezi olan Gümüşhane'nin en eski yerleşim yeri Tarihi Süleymaniye Mahallesine gezi düzenlenerek çocuklara rehber eşliğinde tanıtım sağlandı. Daha sonra rehber eşliğinde Karaca mağarası ziyareti edilerek mağara hakkında bilgiler verildi. Kamp süresince öğrenciler edindikleri bilgilerin yanı sıra bol bol eğlenme fırsatı buldu.

Kampın sonunda öğrencilere "Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Belgesi" ile birlikte çeşitli hediyeler verilerek program sonlandırıldı.

Gümüşhane’de lider çocuk tarım kampı sona erdi

Gümüşhane’de lider çocuk tarım kampı sona erdi

Gümüşhane’de lider çocuk tarım kampı sona erdi

Gümüşhane’de lider çocuk tarım kampı sona erdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber