Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Güney Marmara'da 1,7 milyon dekar buğday ekildi

TMO Bandırma Şube Müdürü Ağmil:

Güney Marmara'da 1,7 milyon dekar buğday ekildi

BALIKESİR (AA) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale'yi kapsayan Güney Marmara bölgesinde bu yıl için yaklaşık 1 milyon 700 bin dekar buğday ile 500 bin dekar arpa ekimi gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi.

Ağmil, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Marmara genelinde buğday ve arpa ekimine yönelik yaptıkları araştırmayı tamamladıklarını ifade etti.

"Gönüllü Ofis Dostu" projesi kapsamında, çevredeki tüm köylerde muhtarlardan, tarım danışmanlarından, kurumlarca seçilen gönüllü çiftçilerden alınan bilgiler doğrultusunda üretim miktarları ve piyasa durumlarını takip ettiklerini dile getiren Ağmil, "Buna göre, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale'yi kapsayan Güney Marmara bölgesinde bu yıl için için yaklaşık 1 milyon 700 bin dekar buğday ile 500 bin dekar arpa ekimi gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" dedi.

Araştırmalarda buğdayın kalitesine de dikkat ettiklerini vurgulayan Ağmil, şunları kaydetti:

"Buğdayın kalitesini belirleyen en önemli özellik proteindir. Süne tahribatı ise buğdayın kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle buğday işleyen sektör veya sanayici, kaliteye göre fiyat vermektedir. İlkbaharda süne ve kımıl göç yayılmasını takip için tarlalar sürekli kontrol edilmeli, mücadelenin zamanında ve etkin yapılabilmesi için tarım teşkilatlarının önerilerine dikkat edilmelidir. Uygun gübreleme, süne ile mücadele, yüksek kalite ve daha fazla kazanç demektir. Uyarılara göre hareket edildiğinde beklenen verime ulaşılabilecektir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber