Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 02 Nisan 2015 - 13:08 Yorum: 0

Gurbetçi öğrenciler Aydın'ı gezdi

Almanya'da yaşayan gurbetçi ailelerin çocukları "Ülkemizi, kültürümüzü ve tarihimizi tanıyalım" projesi kapsamında Aydın'a geldi

Gurbetçi öğrenciler Aydın'ı gezdi

AYDIN (AA) - Almanya'da yaşayan gurbetçi ailelerin çocukları "Ülkemizi, kültürümüzü ve tarihimizi tanıyalım" projesi kapsamında Aydın'a gezi düzenledi.

Aydınlı olan ve Almanya’da özel bir lisede Türkçe öğretmenliği yapan Nevin Öztürk, 9. ve 10. sınıfta okuyan bir grup öğrencisi ile Aydın'a geldi.

Kentteki tarihi ve kültürel yerleri gezen öğrenciler, ülkelerinde bulunmaktan memnun olduklarını belirtti.

Gezinin düzenlemesinde kendilerine destek veren Germencik  Belediye Başkanı Ümmet Akın’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Akın, öğrencilerin kendisine yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek gurbetçi öğrencilere Aydın’da kaldıkları sürece desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Projeyi yürüten öğretmen Nevin Öztürk ise Türkiye'de ve özellikle memleketi Aydın'da olmaktan çok mutlu olduklarını, gurbetçi öğrencilerin de bu proje kapsamında vatan özlemini giderdiklerini söyledi.

Öztürk, Türkiye'deki kültürel ve tarihsel zenginlikleri yerinde görüp bilgi edinen öğrencilerin çok mutlu olduğunu ifade ederek, ziyaretlerin başka illerde de süreceğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber