Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 15:53 Yorum: 0

Hacıeyüpoğlu Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan’ın yeni anayasayla ilgili açıklamalarını değerlendirdi

25 ve 26. Dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı, Baro eski Başkanı Avukat Recep Hacıeyüpoğlu Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın kamuoyuna...

Hacıeyüpoğlu Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan’ın yeni anayasayla ilgili açıklamalarını değerlendirdi

25 ve 26. Dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı, Baro eski Başkanı Avukat Recep Hacıeyüpoğlu Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın kamuoyuna yansıyan yeni anayasa ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi üyeliklerine seçilen Recai Akyel ve Yusuf Şevki Hakyemez'in ant içme töreninde konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'ın oldukça önemli açıklamalarda bulunduğunu belirten Hacıeyüpoğlu, toplumun tüm katmanlarının yeni anayasa yapım sürecine dâhil olması gerektiğini söyledi. Recep Hacıeyüpoğlu yaptığı açıklamada, "Dün Anayasa Mahkemesi üyeliklerine seçilen Recai Akyel ve Yusuf Şevki Hakyemez'in ant içme töreni Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımları ile gerçekleşti. Öncelikle Sayın Akyel ve Hakyemez'e yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Gerçekleştirilen törende Anayasa Mahkemesi Başkanımız Sayın Zühtü Arslan'ın hepimizin üzerinde hassasiyetle durmamız gerektiği açıklamaları oldu. Sayın Arslan son günlerde sıklıkla konuşulan "olası bir darbe girişimi" konusuna çok yerinde bir açıklamayla cevap verdi. Arslan darbeci zihniyete verilecek en güzel cevabın demokratik ve özgürlükçü yeni bir anayasa yapmak olduğunu söyledi" diye konuştu.

Recep Hacıeyüpoğlu sözlerinin devamında , "Sayın Arslan'ın bu açıklamasını çok değerli buluyoruz. 15 Temmuz'da hain darbe girişimini birlikte önledik, şimdi yeniden, el ele vererek yeni Türkiye ruhuna uygun bir anayasayı birlikte yapmak boynumuzun borcudur. Bu millet en iyisine layık olduğunu 15 Temmuz gecesi ve akabinde gerçekleşen 27 günlük demokrasi nöbetleriyle göstermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza, hükümetimize nasıl sahip çıktığımızı halen dünya konuşuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizin çok farklı bir millet olduğunu her platformda ifade ediyorlar. Biz şuanda en iyisine layığız. Darbe girişimini eliyle, yüreğiyle, imanıyla önleyen bu millet için en iyisi ve değerlisi darbe anayasası olan 1982 Anayasasının boyunduruğundan kurtulmaktır. Milletimiz en iyisine layıktır. Sakarya'da yaşıyorsak bu sürece katkı vermeliyiz. İşçi, belediye başkanı, üniversite öğrencisi, esnaf, çiftçi, hiçbir ayrım yapmadan hep birlikte bu sürece katkı sağlamalıyız. Sakarya 15 Temmuz gecesi üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. Sakarya; Cumhurbaşkanına, Başbakanına, hükümetine, devletine, milletine, bayrağına bağlılığını bir kez daha ispatladı. İnanıyor ve umuyoruz ki, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri Anayasa Mahkemesi Başkanımız Sayın Zühtü Arslan'ın da son olarak dikkat çektiği yeni anayasa sürecine Sakarya gereken tüm desteği verecektir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber