Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Temmuz 2014 - 17:58 Yorum: 0

Hakkari'deki aşiret kavgası

Hakkari'de iki aşiret arasında çıkan kavganın ardından DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, Bağımsız Van Milletvekili Tuğluk ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'den oluşan "barış heyeti", Hakkari'ye gledi

Hakkari'deki aşiret kavgası

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de iki aşiret arasında çıkan kavganın ardından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'den oluşan "barış heyeti", Hakkari'ye gledi.

Kentte iki aşiret arasında 18 Temmuz'da başlayan ve bir kişinin ölümü, 6 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın büyümesi üzerine, DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, milletvekili Tuğluk ve Baydemir'den oluşan "barış heyeti" devreye girdi.

Kavgalı aşirtelerle görüşmek üzere Van'dan karayoluyla Hakkari'ye giden barış heyeti, Çiftlik mevkisinde HDP Hakkari milletvekilleri Esat Canan ve Adil Zozani ile çok sayıda kişi tarafından karşılandı.

Hakkari Belediyesine geçen heyet, aşiretler arasındaki kavgayla ilgili Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanat önderleriyle görüştükten sonra belediye binası önünde bekleyen vatandaşları selamladı.

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, burada heyet adına yaptığı konuşmada, kente gelişlerinin nedeninin önceki ziyaretlerinden farklı olduğunu belirterek, Hakkari'de aşiretler arasında kavga yaşanmasından üzüntü duyduğunu söyledi.

Olayın son bulması için hasta yatağından kalkıp Hakkari'ye geldiğini vurgulayan Baydemir, şöyle konuştu:

"Zulmün en büyük nedenlerinden biri kıskançlık, fesatlık ve kardeşin kardeşi öldürmesidir. Bu topraklarda fitnenin, kıskançlığın ve kardeş kavgasının artık son bulması gerekiyor. Tüm Kürt halkı bir ailenin üyeleridir. Bu aile de 40 milyonluk büyük bir nüfusa sahiptir. Kürtlerin sesinin ayrı ayrı değil tek bir şekilde çıkması gerekiyor. Buradan annelere, özellikle Kürt annelerine çağrım var. Özgür bir dünya için sizin çocuklarınız hayatlarını kaybetti, büyük fedakarlık yaptı. Kendilerini feda ederken, 'biz bu aşiretteniz, bu ailedeniz' diye bir ayrım yapmadılar. 'Biz Kürt halkıyız' dediler. Bizim birlik içinde buna sahip çıkmamız gerekiyor. Mübarek ramazan ayındayız. 7'den 70'e herkesten, bütün Hakkari halkından rica ediyorum. Herkes barış, sükunet ve kardeşlik için çaba göstersin. Artık ciğerlerin yanmasına izin vermesin. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Yaşasın özgürlük ve kardeşlik." 

Baydemir'in konuşmasının ardından belediye binasına geçen barış heyeti, aşiret liderleri, kanat önderleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla basına kapalı toplantı yaptı.

Heyetin, iki aşiret arasındaki kavgada hayatını kaybeden Mustafa Er'in ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra barış görüşmeleriyle ilgili açıklama yapacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber