Muğla'nın Bodrum ilçesinde ihale süreci tamamlanan Halikarnas Balıkçısı Bodrum Belgeliği ve Kafeteryası projesinin çalışmaları başladı.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde ihale süreci tamamlanan Halikarnas Balıkçısı Bodrum Belgeliği ve Kafeteryası projesinin çalışmaları başladı.
Bodrum kent hafızasını kayda geçirecek Halikarnas Balıkçısı Bodrum Belgeliği ve Kafeteryasının inşa çalışmaları başladı. 15 Ekim 2022 tarihinde ihale süreci tamamlanan Türkkuyusu Caddesi'ndeki Bodrum Belediyesi'ne ait Sakız tipi bina, kent bilincini ve kent belleğini canlı tutmak ve araştırmacılar için kaynak oluşturmak amacına uygun olarak projelendirildi.
Çalışmaları iki buçuk yıl önce başlayan projeye bağlı olarak bugüne kadar Türkiye genelindeki üniversitelerden binin üzerinde tez çalışmasının taranması gerçekleştirildi ve Bodrum ile ilgili yaklaşık 400 tezin tespiti yapıldı. Tespiti yapılan tezler dijital ortama aktarılacak ve seçilen tezlerin baskısı gerçekleştirilerek okuyucularla buluşması sağlanacak.
Bodrum özgün mimarisinin tipik bir örneği olan Sakız tipolojisine sahip evin restorasyonu ile oluşacak olan belgelik, tarihi yapısı bozulmadan düzenlenecek. El yazmalarının ve Bodrum'a özgün kitapların yer alacağı merkezin bahçesi ise kafeterya olarak düzenlenerek kent merkezinde vatandaşlara rahat ve huzurlu bir ortam sunacak. Kitap okuma ve dinlenme olanaklarının birlikte sunulacağı merkez, bilimsel ve edebi toplantılara da ev sahipliği yapacak.
Uluslararası Basın Merkezi Kurulacak
Bahçesinde Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın diktiği ağacı bulunduran belgelikte, basın mensuplarının kullanımına açık olacak, basın meslek kuruluşları ile birlikte organize edilecek bir Uluslararası Basın Çalışma Ofisideyer alacak.
Bodrum Çalışma Grubu, üniversitelerden öğretim üyeleri ve Bodrum Belediyesi koordinasyonunda hazırlığı sürdürülen belgelik hakkında açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şunları söyledi:
"Planladığımız merkez ile kent belleğinin toplanması için uygun bir ortam oluşturmuş olacağız. Tasarladığımız merkez, Bodrum'la ilgili yapılacak akademik çalışmalara önemli bir kaynak desteği sunacak. Belgelik ile ilgili çalışmaları, gönüllü olarak Bodrum Çalışma Grubu'nu oluşturan Prof. Suha Özkan, Ahmet Berk, Teoman Başarır ve Şefik Onat hocalarla yaklaşık iki buçuk yıldır planlıyoruz ve cumhuriyetimizin yüzüncü yılı 2023 baharında açmayı planlıyoruz."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Neolitik Çağ’dan Bizans dönemine uzanan 130 eserin yer aldığı Antik Tıp Aletleri Sergisi, Denizli Kent Müzesi’nde gerçekleştirildi. Sergi, öğrenciler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.Denizli Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen A
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Manisa merkezli dolandırıcılık operasyonunda 21 gözaltı
BM: Dünya genelinde 117 milyon insan yerinden edildi
03Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile New York'ta görüştü
04"Çok önemli bir bakan cuma günü istifa edecek" iddiasına gözaltı
05Malatya’da Pancar Nakliyecilerinden Rest: “Bu Fiyatla Taşımayız”
06MEB’den İzinsiz Eğitim Faaliyetlerine Sıkı Denetim: Kapatma Ve Para Cezası Geliyor
07Manisa'daki okul saldırısında 7 şüpheli tutuklandı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor