Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 31 Ekim 2018 - 00:45 Yorum: 0

Hamilelikte Cinsel İlişkinin Bebeğe Zararı Var mı

Gebelikte cinsel ilişki birçok çiftin merak ettiği ve aynı zamanda çokça araştırdığı bir konudur. Düşük tehlikesi yaratma yâda bebeğe zarar verme gibi yanlış inanışların olduğu hamilelikte cinsel ilişki konusunu bu haberde detaylarıyla açıklıyoruz.

Hamilelikte Cinsel İlişkinin Bebeğe Zararı Var mı

Gebelikte cinsel ilişki birçok çiftin merak ettiği ve aynı zamanda çokça araştırdığı bir konudur. Düşük tehlikesi yaratma yâda bebeğe zarar verme gibi yanlış inanışların olduğu hamilelikte cinsel ilişki konusunu bu haberde detaylarıyla açıklıyoruz.

Kuşkusuz cinsel hayat evliliğin her döneminde çiftlerin mutluluklarını sürdürebilme konusunda büyük bir öneme sahiptir. Bebek gibi dünyanın en güzel hediyesi ise çiftlerin mutluluklarına mutluluk katan diğer bir konu. Bebek sahibi olma kavramını büyük bir mutlulukla karşılayan çiftler öte yandan cinsel birlikteliklerini neredeyse sonlandırma aşamasına geliyor. Cinsel hayatı bitirme konusu ise elbette gebelikte cinsel ilişkinin tehlikeleri sebebiyle gündeme geliyor.

Mutlu bir aile olmak için ilk adımı atan çiftler bebek haberini aldıklarından itibaren gebelikte cinsel ilişki konusunda kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor. Birliktelik esnasında bebeğin kesesini yırtmak, bebeği yerinden oynatmak hatta bebeğin düşmesine neden olmak endişelerini yaşayan çiftlerin cinsel hayatı bitme noktasına gelebiliyor. Birçok uzman doktor ise “hamilelikte cinsel ilişkinin bebeğe zararı var mı “sorusuna “Hayır, zararı yok” yanıtını verse de çiftlerin buna ikna olması için ekstra bilgiler gerekiyor.

Hamilelikte Cinsel İlişkinin Bebeğe Zararı Var Mı?

Yapılan birçok araştırma ve edinilen deneyimlere göre doktorlar, hamilelikte cinsel yaşantının devam etmesinde bir engel görmüyor. Ancak, aktif bir cinsel hayatı olan ve farklılıkları sevenlerin bir nebze olsun cinsel hayatlarını sıradanlaştırmasını öneriyor.

Kadın doğum doktorları bazı noktalarda çiftlere cinsel birliktelikleri yasaklayabiliyor. Ancak, bunu gerekliği gördüğünde öneriyor.  Doktorunuz size bu konuyla ilgili hiçbir şey söylemedi ise elbette cinsel ilişki yaşamanızda hiçbir sakınca yoktur.

Hamilelik sürecinde birlikte olmaya devam edecek tüm çiftlerin bazı konularda dikkatli olması gerekiyor. Nedir, bu konular?

  1. Düşük yapma söz konusu ise veya geçmişte düşük öykünüz varsa
  2. Preterm eylem için risk söz konusuyla ( yani 37. Hafta öncesinde söz konusu olan kas kasılmaları)
  3. Vajinal kanamalarınız varsa
  4. Akıntınız yada kramplarınız devam ediyorsa
  5. Amniyotik kesenize ait sıvıda azalma ya da sızma söz konusu ise
  6. Rahim boyunuzun hamilelik süresince çok erken açılması varsa
  7. Muayenede görülen rahminizde yer alan plasenta çok düşük bir konumdaysa
  8. Çoğul gebelikler söz konusuysa “gebelikte cinsel ilişki yaşamak” sizin için uygun olmayabilir. Ancak, daha önce belirttiğimiz gibi zaten bu durumlar sizde söz konusu ise doktorunuz tarafından mutlaka bilgilendirilirsiniz.

Gebelikte Cinsel İlişkide Hastalık Kapmamaya Dikkat Etmek Gerekiyor

Gebelikte yaşanacak bir enfeksiyon yada cinsel yolla bulaşan hastalık kapmak, düşüğe neden olabiliyor. Çünkü, hamilelik döneminde rahmin dış dünyaya açık olması ve hassas olması, hastalıkları edinme yada düşük yapma konusunda tehlike arz ediyor.  Hamileliği öğrenme sürecinden sonra kadın doğum doktorları, olası riskleri önlemek adına çiftlerden cinsel yolla bulaşan hastalıklar için test isteyebiliyor.

Uzmanlar, aktif cinsel hayatına kaldığı yerden devam etmek isteyenlerin, cinsel ilişkiden doğacak hastalıkları kapmaması için ( kondom)kullanmasını tavsiye ediyor. , Durex ve birçok prezervatif markaları zaten hem hastalıktan korunmak hem de kadınların gebelik süresince konforlu bir cinsel hayat yaşaması için tasarlanıyor.

Gebelik İçin Prezervatif Farmareyon’da!

Farmareyon, kozmetik ve sağlık açısından gerekli olan tüm ürünleri bünyesinde bulunduran dermokozmetik site olarak biliniyor. Yerli ve yabancı tüm markaların ürünlerine yer veren Farmareyon’da gebelik için en uygun prezervatif ( kondom) çeşitlerini bulabilir ve satın alabilirsiniz.

Okey, gibi tüm prezervatif markalarına yer veren Farmareyon ile gebelikte cinsel ilişkinizde her zaman korunuyor olmanın rahatını yaşayın!

 

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber