Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Ağustos 2014 - 16:08 Yorum: 0

Hastanın burnundaki taşlar ameliyatla alındı

Uzun zamandır nefes alma zorluğu, akıntı, baş ağrısı şikayeti bulunan hastanın burnundaki taşlar ameliyatla alındı

Hastanın burnundaki taşlar ameliyatla alındı

ANTALYA (AA) - Finike ilçesinde uzun süredir burun tıkanıklığı, baş ağrısı, akıntı şikayeti olan kişinin burnundaki taşlar ameliyatla temizlendi.

Yusuf Duran (40), burun tıkanıklığı, akıntı, baş ağrısı ve uyku bozukluğu şikayetiyle Finike Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniğine başvurdu. Opr. Dr. Ruslan Beşli tarafından yapılan muayenede, Duran'ın burnunda, "Rinolit" adı verilen burun taşına rastlandı. Yaklaşık 15 dakika süren ameliyatla Duran'ın burnundaki taşlar alındı.

Beşli, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tip vakaların tıpta çok az görüldüğünü, tedavi edilmemesi halinde hastaların yaşamlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Burun boşluğunda unutulmuş yabancı bir cisim ya da kan pıhtısı üzerinde kalsiyum, magnezyum ve fosfat tuzlarının çökelmesiyle taşların oluştuğunu anlatan Beşli, "Tedavi için mutlaka ameliyat yapılması gereklidir. Aksi durumlarda hastaları olumsuz yönde etkiler ve yaşam standardını bozar" dedi.

Burnundaki taşlardan ameliyatla kurtulan Duran da 4-5 yıldır şikayetleri olduğunu ve son zamanlarda çok çabuk hastalandığını ifade etti.

Şikayetlerinin artması üzerine hastaneye geldiğini belirten Duran, "Burnum sürekli kanıyordu, o yüzden gelmiştim. Ameliyat çok iyi geçti. Doktorum burnumdan taşları çıkarttı. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber